Segrare i herrarnas juniorklass: Halmstad Handboll – Åhus Beach

Segrare i herrarnas juniorklass: Halmstad Handboll

Halmstad Handboll Kungarna på Tylösand besegrade Ystads IF HF med 10-9 och levde upp till förpliktelsen i årets längsta (?) lagnamn. Spänstfenomenet Måns Arrhenius gjorde finalens första och sista mål – avgörandet i matchens allra sista sekund!

Liksom damjuniorklassen spelades herrklassen för killar födda 2003-2004 i ett stort gruppspel. Efter två dagars bataljer blev det till slut ettan och tvåan i gruppspelet som möttes i A-finalen på centrecourten. I ena semifinalen slog Ystads IF HF ut IF Kristianstad 1 med 7-6 efter att Oliver Icosti gjort 7-6 och Ystads målvakt Alexander Lindén räddat ett friläge i Kristianstads sista anfall. I den andra åkte Kristianstads andra lag ut mot Halmstad Handboll Kungarna av Tylösand med siffrorna 10-12. I lördagens allra sista match på Åhus Beach var frågan om Halmstad (vi orkar faktiskt inte skriva ut hela namnet varje gång) skulle få revansch för gruppspelets förlust mot Ystad med 10-12.

Ystads IF HF U ställde som lagnamnets U antyder främst upp med spelare från utvecklingslaget, men några Handbollsligan-profiler noterades på plan. Halmstad Handboll kom med några av de tongivande spelarna från årets division 2-lag (som får spela division 3 i höst).

Ystads gigant Teo Brink lade beslag på avkastet, knappt utan att hoppa, men det var Halmstad och Måns Arrhenius som inledde målgörandet. Halmstads samspelta och snabba sidledsspel hittade ofta fram till Lukas Waide på högerkanten som var säker i lägena. Ystad slarvade inledningsvis men när västspelaren Neo Andersson tillåtits göra 4-1 och Lukas Waide 5-2 så skärpte de vita upp spelet. Oliver Icosti gjorde två raka mål och det var reducerat till 5-4. När Neo Andersson satte 6-4 så var Ystads målvakt Alexander Lindén inte sämre än att han utnyttjade det långa bytet för Neo till att skjuta 6-5 på ett välplacerat helplansskott.

Lagen växlade sedan mål genom Måns Arrhenius och Teo Brink till 7-6. När sedan Kasper Palmar fick hela Åhus-dagens första stürmerfoul så kunde Halmstad kontra och Måns sätta 8-6. När matchupplösningen närmade sig så läste dock Alexander Lindén skottet rätt och räddade hoppskottet från Arrhenius, och i anfallet efter kvitterade Teo Brink till 9-9. Skulle det bli förlängning i herrarnas final precis som i damernas? Nej, Tylösands-killarna gick snabbt upp till anfall och med matchens sista skott avgjorde Måns Arrhenius och såg till att Kungarna av Tylösand kan titulera sig kungar även av Åhus strand 2023.