Över 800 lag är anmälda! F03-klassen kan vara fulltecknad redan idag! – Åhus Beach

Över 800 lag är anmälda! F03-klassen kan vara fulltecknad redan idag!

Idag, måndagen den 22 januari 2018, är det 172 dagar kvar till uppkast på Åhus Beachhandboll Festival. Även om intresset för ett av sommarens mest uppskattade evenemang för handbollsälskare runt om i landet alltid populärt så har antalet anmälda lag ökat markant de senaste fyra åren. 

2014 hade 1075 lag anmält sig. Därefter har anmälningarna till Åhus Beachhandboll Festival ökat med 100/år och på så sätt sedan dess slagit stora anmälningsrekord. 2017 hade 1383 lag anmält sig till evenemanget och mycket tyder på att det 2018 blir över 1400 lag som anmäler sig.

”Att se denna markanta ökning från år till år är otroligt kul, säger Åhus Beach AB´s VD och grundare Mats G Jönsson. Ökningen för varje år som går är resultatet av hur det gick året innan. Då är det extra kul att se att handbollsföreningarna kommer tillbaka med fler lag än vad de hade föregående år och att vi samtidigt får en tillväxt på fler föreningar som inte varit med förut. Åhus Beachhandboll Festival har på så sätt blivit en positiv snackis hos handbollsälskare för varje år som gått. Vi som arbetar med detta året om har alltid högt uppsatta mål som gör att våra besökare för varje år tycker att det är sommarens höjdpunkt. Detta gör vi genom att för varje år höja upplevelsen på området med fler kringaktiviteter, bredare matutbud och ett rent festivalområde, men även utanför området i form av fler boendealternativ, parkeringsytor, bättre skyltning etc. ”

”Flickor 03-klassen kan vara fulltecknad redan idag!”

Sista anmälningsdagen är måndagen den 4 juni 2018 för samtliga klasser – MEN redan idag, imorgon, nästa vecka eller nästa månad så kan den klassen ditt lag vill anmäla er till vara fulltecknad. Detta beror på att vissa klasser är mer ”populära” än andra, vilket gör att det redan i december kan ha anmält sig exempelvis 90% av åldersklassens kapacitet. Detta har hänt flickor 03-klassen i år, som har varit enormt populär.

”Det stämmer, fortsätter G Jönsson. F03-klassen har i princip fått höjas för varje vecka som har gått då vi vid öppningen av anmälan i stort sett utgår från lika stora klasser i varje åldersklass. Under tiden som anmälningarna trillar in blir klasserna dynamiska för att kunna erbjuda så många platser som det går att lotta på under respektive dag. Nu har vi nått maxgränsen för F03-klassen vilket är 90 lag. I skrivande stund är det 84 anmälda lag i den klassen vilket gör att vi endast har plats till 6st lag till. Lag som anmäler sig i efterhand hamnar på en reservlista där laget har chansen att få delta om något utav de anmälda lagen hoppar av och bildar på så vis en vakant plats i gruppen. Så mitt tips är – oavsett om sista anmälningsdagen är den 4:e juni, så säkra ditt lags plats så tidigt som möjligt. Vi får varje år samtal från förtvivlade lagledare som försökt anmäla sig till en redan fulltecknad åldersklass och det är aldrig kul att stänga ute lag som väldigt gärna vill spela Åhus Beachhandboll Festival, avslutar G Jönsson.”

Säkra lagets plats – Anmäl ditt lag till Åhus Beachhandboll Festival 2018 HÄR