OV Helsingborg segrare i P17-klassen – Åhus Beach

OV Helsingborg segrare i P17-klassen

OV Helsingborg sparade avgörandet mot Lugi HF till slutminuterna. Ett par frejdiga kantmål och en alert keeper var betydelsefulla ingredienser i refrängen i den spännande drabbningen som landade i 13–11.

Derbyduellen mellan två slipade lag tog sin början inför en entusiastisk publik kring centercourten. OV Helsingborg och Lugi levde på framgångsrika sviter, OV:s enda poängtapp i gruppspelet skedde mot ett annat vinrött lag, framme i slutspelet blandade Skåneduon stabila segrar med mer pressade tillfällen.

Häftiga attacker och kvicka passningar präglade den jämna kampen från start. Båda lagen behärskade även konsten att ställa om och byta kant om det var stängt på ena sidan. Briljanta tempoväxlingar var legio och kvitteringsmålen haglade tätt, till exempel 7–7 efter halva finalen.

Det var lika lika med två minuter kvar när Alfred Arnelins OV-straff nådde nät till 10–10. Olle Berndt hittade en lucka från kanten till 11–10 på tavlan och gjorde om prestationen efter ett avblåst Lugiförsök. Lundalahget tappade skärpan i kombination med att Sixten Krantz i Helsingborgmålet stoppade i princip allt mot slutet.
Lugi fick nöja sig med ett tröstmål, OV sydde ihop prestationen med två mål mer vid slutsignalen.

OV Helsingborg HK–Lugi HF 13–11

Foto: Kimme Persson