Nederländsk herrseger i EBT-gästspel – Åhus Beach

Nederländsk herrseger i EBT-gästspel

Beach Handball Tilburg har en del internationella cuper på schemat. I Åhus gjorde det enda utländska herrlaget rent hus mot de svenska i European Beach Handball Tour, finalen mot Göteborg BHC gick dock hela vägen till shoot-out.

De internationella reglerna och världsvana lagen tog över delar av spelplanerna under fredagen och lördagen. Tilburg lär vara nöjda med sitt Skånebesök efter fem raka segrar och en total turneringstriumf.

Gruppspelet först: Göteborg och Kävlinge avancerade från grupp 1, där Stockholm och Lund föll för strecket.

På den andra halvan blev premiären i efterhand ett slags gruppfinal. Lund pressade Tilburg i två tajta set men föll i det som i praktiken avgjorde diskussionen om förstaplatsen. Kävlinge och Halmstad fick fördela tröstpoängen.

Göteborg, det vill säga kvalitetsgänget som vann SM-guld i juni tog hem sin semifinal i raka set. Samma recept dög för Tilburg mot Kävlinge i den andra semin.

I finalen fick Göteborg bättre träff i första set till 24–20. Tilburgs replik kom efter den korta pausen, kvitterat efter 25–20. Tilburgs snurrar och löpfötter fungerade också bättre i shoot-out-försöken, ett tidigt ryck ledde till 7–2 som slutsiffror. Lund vann bronsmatchen mot Kävlinge och klev upp på pallen.

European Beach Handball Tour, herrar
Final, Göteborg BHC–Beach Handball Tilburg 1–2 (24–20, 20–25, 2–7)