Lödde i topp bland F15-lagen – Åhus Beach

Lödde i topp bland F15-lagen

Lödde Vikings utmanade med fart från kanten och fick bra träff i försvaret vilket störde motståndaren. Med två-tre bollar tillgodo på IFK Tumba kunde Löddes F15 sy ihop segern till 13–11.

Lödde pumpade självförtroende med full poäng i gruppspelet. Marginalerna blev lite mindre i åttondelen och kvartsfinalen, men avancemang är huvudmålet och Lödde sköt åtminstone rätt och effektivt i samtliga sina utslagsmatcher.

Tumba gjorde dubbelt så många mål framåt som minuskolumnen visade och var lika obesegrat i sin grupp. Av de fyra första slutspelsinsatserna var semifinalen och 16–7 över Eslövs IK klart mest imponerande så formkurvan pekade uppåt.

Samma kant, höger för Lödde och vänster för Tumba var vägvinnande till att börja med. Lödde bytte kant framgångsrikt medan Tumba hade svårt att hantera att motståndarna satte press med uppsökande försvar.

Mål i varje anfall var naturligtvis en faktor som ökade stabiliteten för ledarlaget, Lödde skaffade sig tre plusmål och klarade sig undan svackor genom att hålla uppe passningstempot.

När slutminuten närmade sig tryckte Lödde in bollen med ett genombrott centralt och nådde ointagliga 11–7. Guld nummer två för Vikings under finalen, för stunden var det F15-firandet som livade upp centercourten.

Lödde Vikings– IFK Tumba 13–11