Leo ”Travolta” Larsson hjälte i kändismatchen – avgjorde i dance off – Åhus Beach

Leo ”Travolta” Larsson hjälte i kändismatchen – avgjorde i dance off

Beachandbollen nådde sitt historiska klimax under onsdagen när årets kändismatch avgjordes på centercourten i Åhus.
Stor matchhjälte blev Leo Larsson som i en dance off-förlängning (12-12 efter full tid) mot Linus på Sidlinjen avgjorde med rullande höft och klassiska macarenamoves.
Direkt efter matchen bjöds Leo in till ”Dansa med stjärnorna”.

Match började i ett rasande tempo och Ljubomir Vranjes visade på något sätt vart skåpet ska stå den här säsongen.
Direkt på avkast snodde han bollen, gick på eget genombrott och gjorde 1-0 för det lag som coach Anders Nissen med bestämd hand coachade över. I mångt och mycket utvecklades kampen till hjärnornas match. Mats Gud Jönsson på ena sidan mot Anders Nissen på den andra. Två Åhusprofiler som med ena handen följde börsutvecklingen på mobilen – och med andra näven delade ut direktiv och klappar.

På planen haglade de individuella konststyckena.
Henrik Johnsson, den mest lovande målvakten någonsin i H43:s historia, räddade ett frilägesinhopp från Olafur Gudmundsson genom att gå ner i spagat och limmade sedan returen (med fel hand och ryggen mot skytten). Dan Beutler bet sig i läppen av avund.

En annan herre som imponerade stort var Jesper Larsson, som under matchens gång stod i mål i båda lagen, svarade för ett mål och två assits, säkrade två sponsorkontrakt med företagare i publiken och även ett nyförvärv till IFK på från Rumänien. Bara ett snärtigt underarmsskott i skrevet, från den eleka kollegan på IFK-kontoret Anna Olsson, stoppade Larssons framfart.

Jenny Alm svarade för en av sommarens mest spännande comebacker. Den svenska legenden, senast i Köpenhamn, hade tacklat sönder både motståndare, dörrvakter och målställningar innan slutsignalen och ett tiotal agenter på läktaren plockade genast upp mobilerna.
Kristianstad handbolls nyförvärv Katja Ryersberg imponerade också med sina snurravslut och bakom ryggen-avslut. Sten Ravhed har i sanning värvat en sann cirkushäst till kommande säsong.

Åhus Beach-personalen bidrog som alltid mer med visuell skönhet snarare än vackert spel. Men John ”Huaröd” Carlsson som skakat av sig matkoman efter flera avsnitt av matprogrammet Följa John visade även strålande speluppfattning. Eventuellt kan han möjligtvis kanske kanske ha svischat sekretariatet en hundring eller två för att boosta sitt lags poäng på resultattavlan, men så fungerar ju elitidrotten nuförtiden.
Mikael Kik, sammetsrösten och det missförstådda spelgeniet, inledde med en spann vatten över Leo Larsson efter 30 sekunder – en synd och skam på den 800-kronorsfrisyren. Just spann-momentet har blivit Kiks främsta gren och frågan är om han nästa år gör slag i saken och byter ut vattnet mot honung.
Linus på Sidlinjen, denna blyga och ödmjuka viol, trotsade läkarnas order om vila och ställde upp trots en blödning på ett ledband i ena knät.
Lyckligtvis höll kroppen ihop och efter tio minuters spel var han elvamålsskytt – osannolikt imponerande.

Nåväl.
Matchen slutade 12-12 efter ordinarie tid.
Matchens starkaste profiler i de båda lagen fick göra upp i en dance off.
Efter lite Macarena, lite ketchupsång och framför allt ”Minnen för Livet” med Linus själv fick publiken avgöra vem som hade de bästa dansstegen.
Högst oväntat blev det Leo Larsson som fick de största ovationerna och som vanligt tog Mats G Jönsson med segerpokalen hem i vardagsrummet.
– Jag hade inte tränat en sekund inför den här dance off:en. Det var en ren slump att jag blev utvald, men jag tvekade aldrig på min egen förmåga. Och när jag insåg att Linus var min motståndare tog jag faktiskt ut segern i förskott, sa Leo ”Travolta” Larsson och klappade av sanden på axlarna på sin leopardpälsväst.

Linus på Sidlinjen hade svårt att hantera förlusten. Hans finalnummer med ett ”kalsongtrick” á la Zoolander gick inte hem hos publiken.
– Ett justitiemord! Det var väl rätt uppenbart att jag var en bättre dansare och dessutom är en gnutta snyggare. Domaren måste ha varit köpt, fräste Linus.
Men det var ju publiken som var domare?
– Exakt. Leo måste ha swischat dem en slant allihop. Han har ju råd med sådant.
Men snälla Linus, du tror väl inte att…
– Käften! Nu ska jag till vip:en och käka muffins.

Bilder från matchen återfinns efterhand i våra sociala medier i olika sammanhang.