Kristianstad vände och vann i P15-finalen – Åhus Beach

Kristianstad vände och vann i P15-finalen

Lugi HF hade en liten ledning men följdes i praktiken åt med IFK Kristianstad. Matchens första tvåmålsförsprång dröjde tills mindre än två minuter återstod, då höll det istället hem till 13–11 för Kristianstad.

Lugi tog förstaplatsen i en tuff grupp. Både i kvartsfinal och semifinal lyckades vinrött förena ansträngningen till att gå vidare med knapp marginal och tog med sig bra moral till guldstriden.

Kristianstads genomgående fina form räckte också till en förstaplats i den inledande fasen. Därefter följde 10–7 i orange fördel gånger två och holmgången med 12–11 som skickade Ystads IF ur segerdiskussionen i semifinal.

Det var två fokuserade försvar som präglade matchupptakten. Lugi tvingade Kristianstad till trängda lägen och fick med sig målvaktsräddning. IFK fångade in motståndarna på egen planhalva och höll emot så att underläget var hanterbart, 2–1 på tavlan när de orangea sträckte nollan.

Den ljudligaste applåden så långt kom när Kristianstad förvaltade en bollstöld till 3–3. Lugi fortsatte med ledningsmålen och Kristianstad körde kvitteringsmålen i repris. Vändningarna var små och Lugi tog nya tag när Kristianstad bröt igenom med 7–8.

När Lundalaget brände en lobb fick Kristianstad luft till 10–8-ledning i näst sista spelminuten. Kristianstad darrade inte heller vid något av sina tre lägen i slutminuten.

Lugi HF–IFK Kristianstad 11–13