Kändistätt på stranden! – Åhus Beach

Kändistätt på stranden!

Tisdagen blev den antagligen kändistätaste dagen hittills under årets festival! Som om det inte vore att Marcus Ahlm och Tomas Axner intog Åhus beach center för intervjuer dök flertalet namnkunniga handbollsprofiler upp för att delta i kändismatchen klockan 17.00. Att intresset var stort var det ingen tvekan om! Har det någonsin varit så mycket människor på festivalens centercourt? Det var närmast som om solen även den ville betrakta spektaklet då den bröt genom molntäcket som präglat förmiddagen.

Näringslivet representerades genom Anders Nissen, VD på Pandox samt styrelsemedlem i Svenska handbollslandslaget AB och IFK Kristianstads marknadsansvarige Nikolas Larsson. De båda uttryckte sig positivt om Åhus Beachhandbolls festival och Nissen gick till och med så långt som att kalla det för ett av Sveriges absolut främsta sportarrangemang! Festivalen beskrevs som en självklar rekryteringsplats för handbollen och man lyfte fram hur sporten tillåts bli en lek. Ett tacksamt avbrott ifrån vinsthysterin som annars gärna råder i sportsammanhang. Att det var vinnarskallar som intog talarpodiet var dock tydligt och lyssnarna fick en lektion i företagande där både Larsson och Nissen belyste vikten i att aldrig bli nöjd.
”Stannar man upp rör man sig snarast baklänges” förklarade Nissen ”världen fortsätter alltid röra sig framåt”.

Nere i sanden intog spelare födda 2000 banorna och i dagens slutspel gjorde årgång ’98 upp! I dam sidan gick finalen mellan danska FIF København och Gökstens BK Torshälla, varav det sistnämnda kammade hem segern. På herrsidan blev det ett skånsk derby mellan IFK Kristianstad och Lundalaget H43, med en lokal seger i och med Kristianstads vinst!

Resultaten blev som följer:
A Semifinal 1 Flickor 98
Gökstens BK Torshälla – IFK Tumba Sthm: 8 – 7

A Semifinal 2 Flickor 98
Torslanda HK Göteborg 1 – FIF København (DK) 1: 12 – 15

A Final Flickor 98
Gökstens BK Torshälla – FIF København (DK) 1: 11 – 9

A Semifinal 1 Pojkar 98
IFK Kristianstad 3 – IFK Kristianstad 2: 11 – 12

A Semifinal 2 Pojkar 98
Eslövs HF 2 – H43 Lund 3: 9 -10

A Final Pojkar 98
IFK Kristianstad 2 – H43 Lund 3: 11 – 9