Ingen lugn söndag i sanden! – Åhus Beach

Ingen lugn söndag i sanden!

Söndagen på Åhus Beachhandboll Festival erbjöd inte vilodagens sedvanliga lugn utan höll samma goda atmosfär som helgen i övrigt!

Detta gäller inte minst kändismatchen 17.00 när Dan Beutler och Jeppe Larsson spelade tillsammans med Härs och tvärs på centercourten. Projektet Handboll För Alla gjorde verkligen ett starkt intryck och visade att ingen är exkluderad när det kommer till den glädje och lek som beachhandboll innebär! Satsningen bygger på att få upp ögonen på handbollsföreningar runt om i landet och uppmana dessa att inkludera personer med funktionshinder att träna och spela handboll.

Annars var det mycket som handlade om målvakter på dagens festival. Oundvikligt, kan man tycka, då två riktiga målvaktslegender var på plats. Både Beutler och Larsson har numera anknytning till IFK Kristianstad. Dan som ny målvakt och Jeppe som målvaktstränare. Något som avslöjades i intervjun i Beach Center tidigare idag.

Även IFK Kristianstads ordförande var på plats och intervjuades tillsammans med Åhus Handbolls respektive Fredrik Rosengren. De båda belyste vikten av lokal förankring, samt tog upp behovet av fler idrottshallar i de mindre orterna runt Kristianstad. Åhus Handboll spelar nu i division 1, men det var tydligt att bägge ordföranden hade större planer och man klargjorde att man hoppas kunna avancera till elitserien om några år. Gärna i samband med bygget av den arena handbollsentusiaster i Åhus längtat efter länge nu.

Veckan som kommer bjuder på mängder av handbollsgodis, men imorgon blir det något även för den fotbollsintresserade. Under dagen kommer Mjällby AIF till stranden i samlad trupp, färska efter dagens seger mot Djurgården med 2 – 0 hemma! Klockan 16.00 finns de i Åhus Beach Center och strax efter detta, 17.00, blir det en intern beachhandbolls-match på centercourten.

Missa inte, vad du än gör, detta!

Kvällen bidrog med högklassig beachhandboll, inte minst i herrjuniorernas A final som blev en riktig nagelbitare! Med ett frikast i sista sekunden lyckades värdföreningen Åhus Handboll kvittera och vann sedan på sudden death. En otroligt jämn match med en minst sagt spännande uppgörelse!

A Semifinal 1 Damer Junior 93-95
Vinslövs HK – Kristianstads HK: 8 – 6

A Semifinal 2 Damer Junior 93-95
Skövde HF – Borlänge HK: 9 – 7

A Final Damer Junior 93 – 95
Vinslövs HK – Borlänge HK: 12 – 9

A Semifinal 1 Herrar Junior 93-95
Rimbo HK Roslagen – IK Lågan Hörby: 11 – 9

A Semifinal 2 Herrar Junior 93-95
Åhus Handboll 2 – IFK Kristianstad: 10 – 7

A Final 1 Herrar Junior 93-95
Rimbo HK Roslagen – Åhus handboll 2: 10 -11