IFK Kristianstad vs Ystads IF – Åhus Beach

IFK Kristianstad vs Ystads IF

Gårdagens Studio KB fokuserade till hundra procent på de lokala storlagen IFK Kristianstad och Ystads IF. Klubbarnas klubbchefer, tränare samt niometersspelarna Kim Andersson, Ystad och Andreas Cederholm, IFK Kristianstad gästade programledarna Patrik Nilsson och Robin Nilsson.

Klubbcheferna Jörgen Hansson från Ystads IF och Nikolas Larsson, IFK Kristianstad var först ut och diskuterade klubbarnas rivalitet och förutsättningar inför kommande säsong. Jörgen Hansson förklarade att han är mycket nöjd med den nya arenan i Ystad som står klar inför kommande säsong.

– Arenan kommer betyda hur mycket som helst. vi går från sporthall till en fullfjädrad upplevelsearena.

Nikolas Larsson tonade ner rivaliteten klubbarna emellan och tryckte istället på det övergripande samarbete som finns inom handbollen.

– Inom handbollen måste vi samarbeta för att skapa en starkare sport. Vi har nog en öppnare dialog än många andra större idrotter.

Sedan var det dags för lagens respektive tränare, Ola Lindgren och Sebastian Seifert, att göra entré och snacka om känslan inför säsongen.

– Det är fortfarande tidigt på säsongen men det känns bra. Vår status har höjts bara genom avancemanget till Champions League. Vi kommer att få fajtas rejält där. Vi är en katt bland hermelinerna, sa Ola Lindgren angående IFK Kristianstad kommande Europa-äventyr och tillade:

– Målet är att ha en bred trupp. Så vi kommers kanske att värva en spelare till, vi får se. Vi fyller ut kostymen som toppklubb och växer sakta, precis som medelålders män gör.

Sebastian Seifert var också hoppfull inför säsongen. Särskilt på grund av att Kim Andersson kommer ”hem” till Skåne och Ystad.

– Vi har höga förväntningar på Kim, så klart, sa han.

Men vad ska ni göra för att ta nästa kliv och ta er förbi IFK Kristianstad?, frågade programledaren Patrik Larsson.

– När vi spelade som bäst ifjol kunde vi ta alla lag i Elitserien men vi behöver utveckla flera delar i vårt spel. Vi har många unga spelare som kan utvecklas och ta nästa kliv.

Till slut var det så dags för Kim Andersson, Ystad, och Andreas Cederholm, Kristianstad, att äntra studion. Kim fick direkt frågan om varför han valt att komma hem trots anbud från klubbar utomlands.

– Det finns mycket som är viktigare än handboll. Det viktigaste är min familj och de har det bra här i Sverige, sa han.

Förhoppningarna inför comeback-säsongen i Ystad är stora.

– Vi har många unga och lovande spelare. Det ska bli jättespännande att se vad vi kan göra tillsammans.

Intervjun avslutades med en traditionsenlig omgång Jeopardy på temat ”Legendariska högernior” där Kim Andersson visade att gammal är äldst och vann i utklassningsstil.

Se hela sändningen här.