Hela Sveriges elit är välkomna till Åhus! – Åhus Beach

Hela Sveriges elit är välkomna till Åhus!

Vem vill inte vara en vinnare i Nordens största beachhandbollsturnering?
Det var så vi tänkte när vi bestämde oss för att det var dags att förändra Elitklassen inför 2020.

Elitklassen har varit en viktig del av Åhus Beachhandboll Festival sedan cupen grundades 1997 i Åhus Småbåtshamn. Sedan dess har den alltid avslutat den populära turneringsveckan i Åhus där barn och ungdomar har möjlighet att lira beachhandboll bredvid världens bästa handbollsspelare, och se dem tävla mot varandra på världens bästa plats, stranden i Åhus!

Nu är det möjligt för ännu fler elitlag att delta i handbollsfesten.
Fr.o.m 2020 är det möjligt för hela Sveriges elit att delta i Åhus Beachhandboll. Det vill säga lag från SHE, Elitserien och Allsvenskan.

Elitlag som IFK Kristianstad, Lugi, H65 Höör, Eslövs IK och Skuru IK ser redan Åhus Beachhandboll som en årlig uppstartsturnering inför kommande säsong, samt ett ypperligt tillfälle att stärka gemenskapen inom truppen med roligt spel ute i sanden.

Internationella elitlag som Köpenhamns Handboll har deltagit i Elitklassen i två år och vunnit två raka.
SG Flensburg-Handewitt med många svenska elitspelare har deltagit i Elitklassen sedan 2011 och ser Åhus Beach som en årlig uppstartsturnering inför kommande säsong.

Det finns begränsat antal platser i varje klass. Se därför till att säkra er plats i god tid.
Årets speldagar är fredag 17 och lördag 18 juli. Finalerna avslutar 2020 års Åhus Beachhandboll Festival med en härlig inramning på turneringens centercourt.
Prispengar Dam & Herr: 30 000 kr.
Anmälningsavgift: 4000 kr.

Frågor skickas till frida@ahusbeach.com