Här är Dam Elit 2016! – Åhus Beach

Här är Dam Elit 2016!

Stora publikdragare, nykomlingar i elitserien och en dansk premiär är några av årets godbitar som Weblink Elitklass Dam bjuder på i juli!

Åhus Handboll
Hemmaklubben spelar normalt i Division 1 Södra. Föreningen har ett bra samarbete med lokala elitklubben Kristianstad Handboll. Föreningen har också en väldigt stor flickverksamhet. Riktigt bra på ”beachhandboll” då samtliga spelare spelat Åhus Beach sedan barnsben. I fjol tog sig laget överraskande till semifinal i elitklassen. Tränare: Stanley Cederberg.

Kristianstad Handboll
Klubben gör i år sin andra säsong i damelitserien. Ifjol var laget nära en slutspelsplats och årets mål är självklart slutspel. När det gäller Åhus Beach så har Kristianstad Handboll vunnit damelitklassen 2013 samt varit i final en gång. Precis som Åhus så är många av spelarna uppväxta med beachhandboll och är ett mycket sevärt lag som går långt i slutspelet varje år. Tränare: Stefan Wall.

H65 Höör
Spelar normalt i högsta Damelitserien i Sverige. Tillhör idag landets toppklubbar och är i slutspel varje år. Laget satsar också hårt på Europacupspel och har där nått stora framgångar. När det gäller Åhus Beachhandboll så har H65 varit med i Damelitklassen i många år. Laget vann Damelitklassen i Åhus Beach både 2014 och 2015 och är alltså titelförsvarare i år. Så vi får se om det blir en ”trippel” med totalvinst även i år. H65 brukar även fylla centercourten då hela föreningen och halva Höör är i Åhus under beachhandbollsveckan. Tränare: Ola Månsson.

Eslövs IK
När man säger Eslöv så tänker många Damhandboll. Eslövs IK spelar sedan många i år landets högsta serie, och är idag en topp åtta klubb i svensk damhandboll. Eslövs IK var också under många år Skånes flaggskepp på Damsidan med SM-finaler samt SM-guld både 2002 och 2003. Föreningen har även sedan något år tillbaka ny modern hall som hemmaplan med stora möjligheter. När det gäller Åhus Beachhandboll så har Eslövs IK varit med sedan starten i småbåtshamnen 1997. Eslövs Damer har vunnit Åhus Beachhandbolls Damelitklass inte mindre än 10 gånger. Imponerande och svårslaget! Första vinsten kom redan 1997 och senaste 2012. Eslöv är också precis som H65 Höör ett lag som drar mängder med besökare och deltagare till Åhus Beachhandboll varje år. Tränare: Tomas Westerlund.

KFUM Lundagård
Lundagård spelar i Damallsvenskan och har under de senaste säsongerna gjort bra ifrån sig med små förutsättningar. När det gäller Åhus Beachhandboll så är det KFUM Lundagård numera som helt försvarar Lunds färger i vår Damelitklass. Lund är en starkt handbollsstad och även på Åhus Beachhandboll är Lund starkt profilerat genom H43 Lund, Lugi HF och Lundagård. KFUM Lundagårds tjejer var nära final ifjol men föll i sin semi mot Kristianstad HB med knappa 10-9 och redo för revansch i år. Precis som flera andra lag så är flera av spelarna uppväxta med Åhus Beachhandboll Festival sen ungdomsåren. Tränare: Kent Engdahl.

HK Drott Halmstad
Drotts tjejer från Halmstad spelar normalt i Division 1 Södra. Drott fick ett ”wild card” till årets upplaga av Weblink Damelitklass i Åhus Beachhandboll. Anledningen till att Drott är med är att Halmstad Handboll har ca 50 lag med i Åhus Beachhandboll och är en av evenemangets största föreningar. Dessutom ”vimlar” av Halmstadbor i Åhus under beachhandbollen och tjejerna kommer vara en stor publikdragare till centercourten. Tränare: f.d. landslagsspelaren Tomas Sivertsson.

Lyngby Håndbold Köbenhavn
Nytt och jätteroligt med ett Danskt ligalag i Weblink Elitklass Dam 2016! Tidigare år hade vi en tradition med Danska elitlag med svenska spelare som b.la Horsens och Fredrikshavn. För Lyngbys Damer blir årets upplaga premiär för föreningen. Klubben har även en stor ungdomsverksamhet och arrangerar varje år en stor ungdomscup. Nästa år är det möjligt att vi ser ett och annat ungdomslag från Lyngby på Åhus Beachhandboll. Tränare: Marcus Qvist.

Skara HF
Skara HF är nykomling i Damelitserien. Klubben är också en av dom föreningar i svensk Damhandboll som leder publikligan. Kul är också att Skarabon Bert Karlsson är engagarad runt Skara HF’s Damlag. Det lovar gott. När det gäller Åhus Beachhandboll så är det premiär för Skara HF i Damelitklassen. Men några av tjejerna i laget har spelat Åhus Beachhandboll som ungdomsspelare. Skara HF har också några ungdomslag med i arrangemanget. Tränare: Anders Johansson.

Läs mer om Weblink Elitklass här!