Handboll för alla! – Åhus Beach

Handboll för alla!

Efter en het kändismatch med stora applåder, tillsammans med kändisar som Peter Gentzel, Charlie Sjöstrand och Dalibor Doder, tog vi ett snack med Susanne Eriksson – som är en av ledarna för gänget som blivit en återkommande och uppskattad del på Åhus Beachhandboll Festival.

Handboll för alla är ett projekt som syftar till att ge människor med funktionsnedsättning möjligheten att spela handboll.

– Det är jättetrevligt att vara här och alla trivs verkligen, säger hon och fortsätter:

– Vi på Handboll för alla jobbar med något vi kallar Härs & Tvärs som är ungdoms- och seniorhandboll för personer med utvecklingsstörning. Vem som helst med en funktionsvariation kan vara med.

Hur ser framtiden ut för er?
– Det ser bra ut. Till exempel så har Sävehof nyligen startat en Härs & Tvärs-verksamhet vilket är jättekul. Vi vill bli ett ännu större nätverk och att det ska finnas flera lag. I Stockholm kommer vi ha sammandrag över en helg framöver där olika lag kan möta varandra. Lite som ungdomshandbollen jobbar idag, berättar Susanne.

– En sak som är rolig med att vara här i Åhus är att spelare från hela landet kan träffas och lära känna varandra. Det är viktigt att få uppleva den där turneringskänslan – att ligga på madrasser på kvällarna och prata precis som alla andra ungdomar gör här. Förhoppningsvis kan det bli en egen klass för funktionsnedsatta här på Åhus Beach i framtiden!

Vi tackar Susanne för pratstunden!