Halmstad vinnare i F18-klassen – Åhus Beach

Halmstad vinnare i F18-klassen

Halmstad hade full koll på egen planhalva och skötte passningsspelet fint till fler öppna lägen än Lugi HF i F18-finalen. Rycket kom tidigt och Halmstad klarade också av att skydda sin ledning från spännande Lugi-repliker med 10–6 till slut.

Halmstad rusade fram genom turneringen med seger i samtliga gruppspelsmatcher, Lugi var åtminstone obesegrat i den första fasen. Som av en sifferslump slutade bägge lagens kvartsfinaler 12–8. Lugi tog sista steget till finalfesten genom att mosa Eslövs IK med fem bollar medan Halmstad blev mer pressat av Kristianstad HK (15–14 till slut).

Alltihop föregick den höga stämningen och fina folktillströmningen kring centercourten vid 22-snåret.

Halmstad inledde med ett rappt mål och räddning av Frida Johansson så att ledningen snart var dubblad. De genomarbetade anfallen fortsatte från Hallandslaget, Lugi öppnade målkontot genom Tuva Hansen men det var anfallsalternativ som flöt för vinrött.

Alice Wibäck längst bak i banan såg till att Lugi iallafall hade något att kämpa för, målvaktsmässigt låg dock Johansson bakom lika många parader och Halmstad förvaltade fler spelvändningar i stabil ledning.

Frida Johansson jobbade in fem måls ledning för Halmstad, Lugi klarade bara av att få in sex bollar vilket gav vinnarlaget extra lugn och ro i prestationen fram till guldjublet.

Halmstad Handboll–Lugi HF 10–6