H65 Höör är klara för ännu ett år i sann traditionsanda – Åhus Beach

H65 Höör är klara för ännu ett år i sann traditionsanda

Svenska Mästarna från 2017 H65 Höör är klara för dam-Elitklassen ännu en sommar. H65 har som tradition att varje år delta i Åhus Beachhandboll Fesitvals Elitklass, vilket gör att många besökare och lag från barn- och ungdomsleden åker från Höör reser till Åhus Beach över juli månad.

De tvåfaldiga mästarna av Elitklassen (2014 och 2015), H65 Höör, är återigen klara för en sommar i Åhus och Elitklassen under Åhus Beachhandboll Festival. Anna, som är en av de tongivande spelarna i H65 är även en inbiten beachhandbolls-fan och har vunnit och spelat elitklassen med bl.a Eslövs IK sedan tidigare. Hon har även varit med och spelat med olika sponsorer. Men framförallt så har hon haft riktigt kul på stranden. Åhus Beach ringde därmed upp Anna för att prata gamla minnen och årets Elitklass.

”Jag har, vad jag kan minnas, varit med i Åhus Beachhandboll Festival varje år sedan småbåtshamnen, säger Anna Olsson H65 Höör. Jag har även hjälpt beachhandbollen genom att ha blivit inlotsad i olika sponsorlag några gånger. Det är en väldigt kul aktivitet. Ett år gjorde vi en kul aktivitet i familjen och anmälde ett Olsson family-lag i aktiva seniorklassen med bl.a. min far Nanne Olsson, min syster Maria och min bror Marcus (idag proffs i Skjern och svensk Landslagsspelare) samt min farbror Lasse (tidigare svensk landslagsspelare och proffs) samt hans barn Lina och Lukas.”

Ja, det är sannerligen ett stjärnspäckat lag som deltagit i den aktiva seniorklassen. Hur ser du på Elitklassen nu jämfört med tidigare år?

”Om jag ser på Elitklassen i Åhus Beachhandboll Festival så har jag sett hur Herr-Elitklassen har lyfts rejält de senaste åren med SG Flensburg Handewitt och även IFK Kristianstads deltagande och engagemang år efter år, vilket för att fler Svenska Herr-Elitlag hänger på och vill vara med, säger Olsson.

Hur ser du på att sista dagen på Åhus Beachhandboll Festival (söndagen den 22 juli) avslutas med både Elitslutspel i Herr- och Dam-Elitklassen samt livemusik direkt efter slutsignalen där Janne Bark och hans vänner uppträder live på scen?

”Det ser jag också som väldigt positivt att årets Elitklass avrundas med både finalspel och artister som Markoolio, Jessica Andersson, Dan Hylander och Janne Bark direkt som efter elitklass finalerna drar igång och avslutar årets evenemang på Åhus Beach. Det är riktigt häftigt! Många blir nyfikna och det ger ännu mer publik till våra Elitmatcher, avslutar Olsson.”

Stort tack för samtalet och varmt välkommen till ännu en sommar på Åhus Beach!

Kort fakta Elitklassen:

  • Elitklassen i Åhus Beachhandboll spelas lördag 21 juli och söndag 22 juli.
  • Finns just nu 1 ledig plats i dam elitklassen och 1 ledig plats i Herr elitklassen.
  • Åhus Beach Live, En livekonsert i svensk musiktradition, har 2018 blivit en del av Åhus Beachhandboll Festival och avrundar evenemangssommaren på Åhus Beach.
  • Mer info vår ”Super Sunday” kommer inom kort på www.ahusbeach.com