Fotbollsprofilerna trivs på stranden – Åhus Beach

Fotbollsprofilerna trivs på stranden

Fotbollslegendarerna Thomas och Andreas Ravelli är på plats under årets upplaga av Åhus Beachhandboll Festival. Efter att de under lördagen besökt Studio KB, skrivit autografer och spelat en rafflande handbolls och fotbollsmatch mot festivalens barnspelare så fick vi en pratstund med de färgstarka bröderna.

Två fotbollsprofiler på en beachhandbollsturnering. Vad gör ni här?

Thomas: – Vi är här och säljer våra Ravelli-produkter till föreningarna som i sin tur kan sälja dem vidare och tjäna pengar till föreningen. Förhoppningsvis kan pengarna de får in gå till att åka på ett läger eller till en turnering som den här.

Andreas: – Sen så är det otroligt kul att möta alla dessa fantastiska idrottsungdomar. Det ger oss energi!

Ni spelade precis en barnkändismatch där det spelades en halvlek handboll och en halvlek fotboll. Är det sant att du var handbollsmålvakt som barn, Thomas?

beach_150711_170922_7927

Thomas: Ja, faktiskt. Men det var väldigt jobbigt med en massa skott hela tiden och från nära håll. Man fick aldrig vila!

Andreas: – Sen så var du faktiskt lite bollrädd också, ”Tompa”!

Thomas: – Ja, det stämmer faktiskt (skratt).

Under dagen här har vi sett er båda skriva otroligt många autografer i Ravelli-tältet. Vilka vill helst ha autografer – barnen eller föräldrarna?

beach_150711_161737_7851

Thomas: Haha! Fram tills det att jag var med och vann Mästarnas Mästare så var det kanske mer föräldrar som mindes mig från VM ’94 som kom fram – men numer är det faktiskt många barn som känner igen mig, fast mer som ”tv-gubben”.

Andreas: Och mig vill de bara ha autograf av för att de tror att jag är Thomas!