Flensburg-stjärnorna stortrivs i Åhus – Åhus Beach

Flensburg-stjärnorna stortrivs i Åhus

Kantspelaren Hampus Wanne, 22, och högernian Johan Jakobsson, 28, är två av svenskarna som Ljubomir Vranjes har tagit till det tyska storlaget Flensburg. Igår, dagen innan Flensburg går in i Weblink Elitklass här på Åhus Beachhandboll Festival fick vi tag i de båda och bytte några ord.

Ännu ett år för er med träningsläger och turneringsspel på stranden i Åhus. Hur är känslan?

Johan: – Det var väldigt lyckat när jag var med här förra året med Flensburg så det är jag övertygad om att det blir igen. Det är en bra känsla i kroppen.

Hur ser ni på beachhandboll – tar ni det på allvar?

Hampus: – Ibland kanske det pratas om att det ”bara” är beachhandboll men när man väl står där ute på centercourten så vill man så klart vinna. Så på det sättet så tar man det på allvar, absolut.

Ni laddar upp inför Bundesliga med en veckas läger här. Är det en viktig del i er försäsong?

Johan: – Det är en viktig del, absolut. Att vara på bra ställen med riktigt bra förutsättningar är a och o och det har vi här. Det är därför klubben återkommer år efter år. Sen så handlar ett läger bara om att träna utan också om att göra annat för att stärka gruppen. Det är jätteviktigt med den biten också, att svetsa ihop laget.

IMG_6346

Ifjol lyckades Rimbo HK ta hem titeln framför er. Vad behöver ni göra bättre i år för att bli mästare?

Hampus: – Eftersom vi inte tränar specifikt på beachhandboll så är det inte så mycket taktiskt som vi kan göra utan det handlar bara om att ge allt och köra på som vanligt. Flensburg har ju vunnit turneringen här många gånger så det ska gå att göra igen. Det är väldigt kul att så många andra stora lag är med, så det kommer bli tufft men roligt.

Vi önskar killarna lycka till i Weblink Elitklassen som alltså drar igång idag!