Eslöv vann P13-klassen – Åhus Beach

Eslöv vann P13-klassen

P13-finalen innehöll två pricksäkra lag i en rivstart. Eslövs HF hade ett litet grepp i mitten av drabbningen, HK Aranäs pressade till kvittering. De viktiga nätkänningarna och försvarsprestationerna på upploppet ledde Eslöv till guld med uddamålet.

Aranäs hade revanschtankar med sig till guldstriden efter att ha förlorat inbördes möte i gruppen med tre bollar. Dessutom skickade Eslövs ut ett annat av Aranäs lag i åttondelen. Eslövs stod för en jämnare prestation fram till finalen, var redan slutspelsklart när den enda lilla poängförlusten dök upp med kryss i gruppfinalen mot Kävlinge
HK.

Eslöv skippade västspelaren men tog i gengäld målvakten med sig upp i anfall. Aranäs hängde på i en av de tajtare matchöppningarna med i princip vartannat mål.

Eslöv skapade yta för 6–4, något anfall jublade de mellanskånska fansen över en läcker bollstöld och avslut i öppet mål till 8–5.

Det var för tidigt att stänga matchen, Aranäs skarpa målskyttar långt inte långt efter i det höga tempot och några få brända möjligheter från Eslöv räckte som urladdning till 10–10 från Kungsbackalaget.

Aranäs kom precis ikapp i näst sista matchminuten bara för att tappa lite vittring strax därefter. Eslöv fullföljde starkt och tiden rann ut när det gröna laget laddade för stort segerjubel efter 12–11.