Elitklassernas startfält är klara till Åhus Beachhandboll Festival 2018 – Åhus Beach

Elitklassernas startfält är klara till Åhus Beachhandboll Festival 2018

Startfältet till årets upplaga av Elitklasserna i Åhus Beachhandboll Festival är klara på både dam- och herrsidan. Elitklassen spelas lördag 21 juli och söndag 22 juli 2018.

Stora dragplåstret i år blir de Danska ligavinnarna Köbenhavn Håndbold på damsidan med bl.a fem Svenska landslagsspelare som Johanna Bundsen, Jenny Alm, Hanna Blomstrand, Linn Blom och Marie Wall. På Herrsidan har vi återigen Bundesligalaget SG Flensburg Handewitt som kommer till Åhus Beachhandboll för åttonde året i rad. Även i Flensburg finns flera landslagsspelare som Tobias Karlsson, Jim Gottfridsson, Simon Jeppsson och Hampus Wanne.

Lägg därtill de Svenska Mästarna på Herrsidan IFK Kristianstad samt Ligavinnarna och SM Finalisterna H65 Höör på damsidan med flera Svenska elitlag.

Titelförsvarare på Herrsidan: SG Flensburg Handewitt från Tyska Bundesligan

Titelförsvarare på Damsidan: Åhus Handboll, Sverige

Elitklassen Damer

Köbenhavn Håndbold 1, Danmark

Köbenhavn Håndbold 2, Danmark

Eslövs IK

HK Drott Halmstad

H65 Höör

Kristianstad HK

Lugi HF

Tyresö Handboll Stockholm

Elitklassen Herrar

SG Flensburg Handewitt 1, Tyskland

SG Flensburg Handewitt, 2 Tyskland

IFK Kristianstad 1

IFK Kristianstad 2

IFK Ystad

Lugi HF

HK Malmö

Rimbo HK Roslagen

Elitklassens gruppspel startar lördagen den 21 juli kl 11.30 och pågår fram till kl 20.00. Gruppspelet fortsätter söndagen den 22 juli och pågår fram till kl 16.00. Kvartsfinalerna i dam- respektive herrklassen startar kl 16.15 och Semifinalerna startar kl 18.15. Uppkast till Dam-Elitfinalen sker kl 19.45 och Herr-Elitfinalen kl 20.00.
Efter slutsignalen har gått i Herr-Elitfinalen påbörjas medaljceremonin på scen och direkt efteråt drar musikarrangemanget,Åhus Beach Live, igång med artisterna Markoolio, Jessica Andersson, Dan Hylander och Janne Bark med band.
Superdeals i Åhus Beach-shoppen och övriga området, Beachhandboll i världsklass och livemusik från kända artister, god mat och dryck – Det kallar vi för en riktig SUPER SUNDAY och rundar av årets upplaga av Åhus Beach 2018.
Se vår film om SUPER SUNDAY här: