Det tyska topplaget SG Flensburg Handewitt kommer till Malmö den 23 juli – Åhus Beach

Det tyska topplaget SG Flensburg Handewitt kommer till Malmö den 23 juli

Laget, som just nu ligger tvåa i Bundesliga, kommer att möta HK Malmö i en träningsmatch.

 

Åhus Beach, Malmö Stad och HK Malmö arrangerar en handbollsfest tillsammans.

Söndagen den 23 juli, dagen efter finalerna i Åhus Beachhandboll festivals Elitklass, möts nämligen HK Malmö och SG Flensburg Handewitt i en träningsmatch i Baltiska Hallen. För barn under 18 år kommer det att vara fri entré.

– Handbollen i Malmö med omnejd är på väg uppåt, men behöver ytterligare skjuts. Därför är det kul att kunna vara med på en sådan här sak. Barn och ungdomar ska få chansen även i Malmö att se ett av världens absolut bästa handbollslag, säger Mats G Jönsson, vd och grundare på Åhus Beach.

Under måndagen åker sedan Flensburg åter till Kristianstad. Där möter de IFK Kristianstad i dess hemmaarena. Samma dag kommer för övrigt damelitklassens danska topplag, Team Esbjerg, att spela träningsmatch mot Kristianstad HK.

SG Flensburg Handewitt ligger på träningsläger i Åhus för sjunde året i rad i samband med den stora folkfesten Åhus Beachhandboll festival där laget bland annat deltager i  Herrelitklassen, vilket även HK Malmö, Lugi, IFK Kristianstad, Hammarby och flera andra svenska elitlag gör.

 

HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson:

– Att vi får chansen att mäta våra krafter mot ett av världens bästa klubblag är kul ur många aspekter. Dels är det intressant och se hur vi hävdar oss mot internationellt motstånd av denna kalibern, samtidigt är det även en unik möjlighet för de boende i Malmö med omnejd att se dessa stjärnspelare visa upp sig i Baltiska hallen.

– Det medför fin PR både för handbollen och Malmö stad. HK Malmö har dessutom en uttalad målsättning att komma ut i Europa och spela på den internationella scenen, detta kan ge en försmak och erfarenhet som våra spelare kan ha stor nytta av säger HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson.

 

Stian Tönnessen, tränare i HK Malmö, ser fram emot att vässa sitt lag mot något av det hårdast tänkbara motståndet som går att få.

– Vi ser det här som en härlig utmaning. Flensburg har spelare av absolut toppklass på varje position och har ett tempo i sig som är väldigt utvecklande att möta. Mattias Andersson i mål, Tobias Carlsson i försvaret och Jim Gottfridsson på nio meter, för att nämna några av stjärnorna, är på en annan nivå.

– Det är en stor skillnad på att enbart ställas mot lag i Handbollsligan jämfört med lag på den här nivån – och eftersom vi siktar på att ta oss ut i Europa så är det nyttigt att få den här upplevelsen. Båda jag och killarna i laget ser mycket fram emot det här, säger Stian.

 

Pressbilder fria för publicering:

http://ahusbeach.com/press/pressbilder/