Svenska bundesligastjärnor på besök – Åhus Beach

Svenska bundesligastjärnor på besök

Dagens Studio KB på #ahusbeach15 vigdes helt åt de svenskar som besöker festivalen med sina tyska storlag MT Melsungen och SG Flensburg.

Till att börja med intervjuades Johan Sjöstrand och Patrik Fahlgren som berättade om livet som handbollsproffs i den tyska småstaden Melsungen och vi fick sedan deras syn på Åhus Beachhandboll Festival.

– Förhoppningsvis blir det en perfekt uppvärmning inför Bundesliga, sa Patrik Fahlgren.

Samtalet avslutades med att Johan Sjöstrands väldokumenterade avsky för frukt kom på tal – och han stod fast vid sina tidigare uttalanden i Aftonbladet.

– Jag tycker inte att frukt är gott, sa han.

Därefter kom landslagsspelarna från Flensburg, Mattias Andersson och Tobias Karlsson, upp på scenen och pratade om lagets deltagande på Åhus Beach Festival som även innehåller ett träningsläger i Kristianstads arena.

– Det är femte året i rad som klubben är här så det är en bra tradition vi har byggt upp att komma hit.

Deras tränare, den förre världsspelaren Ljubomir Vranjes, bjöds därefter in i studion och tillsammans med spelarna diskuterades det nya Champions League-upplägget.

vranjes

– Jag tycker det är fantastiskt, även om det blir väldigt slitsamt med så många matcher. Det är riktigt tufft men kul. Det är därför vi har värvat fyra etablerade spelare till denna säsong – för att få en större bredd.

Förra säsongen slutade laget, trots stora skadeproblem, trea i tyska Bundesliga och Ljubomir Vranjes berättade att han har stora förhoppningar på att det ska sluta ännu bättre kommande säsong – med hänvisning till den bredare truppen.

Han avslutade intervjun med att ge de svenska representanterna i Champions League, IFK Kristianstad, några råd på vägen:

– Tro på er själva. Och njut!