Dagens sportsnack i Studio KB! – Åhus Beach

Dagens sportsnack i Studio KB!

Åhus Beachhandboll Festival andra dag innebar också en andra upplaga av Studio KB som denna gång diskuterade elithandboll, idrottens centralisering samt gästades av inga mindre än Thomas och Andreas Ravelli.

Studion inleddes med att sportcheferna för regionens stora elitlag Timmy Andersson från IFK Kristiandstad och Marcus Lindgren från Ystad IF gästade studion. De diskuterade respektive klubbars situation inför kommande säsong och Marcus Lindgren tryckte på den stora värvningen av Kim Andersson som viktig, framförallt för klubbens i övrigt unga trupp. Båda sportcheferna menade skämtsamt att den andra klubben hade pressen på sig inför kommande säsong.

Efter elitsnacket så bjöds Staffan Banke, ordförande i Åhus Handboll och Stellan Grönberg, ordförande i Vinslövs HK in i samtalet för att diskutera idrottens centralisering och hur den påverkar landsortsklubbarna.

– Det är alltid en risk att spelare går för tidigt till de större klubbarna. Jag ser gärna att man är kvar betydligt längre i de mindre klubbarna, förutsatt att vi skapar en miljö som är givande för spelarna. Risken är att en del late-bloomers faller bort om alla ska spela i de stora lagen. Vissa blommar inte förrän de är 16 år gamla, sa Staffan Banke.

Timmen avslutades med bröderna Ravelli som bjöd på en aldrig sinande ström av anekdoter från deras respektive karriärer och Thomas berättade om när han vann Mästarnas Mästare 2014. Intervjun avslutades med att programledaren Patrik Nilsson ställde bröderna mot väggen i en knepig omgång Jeopardy på temat tvillingar. Det prestigefyllda quizet vanns till slut, efter många om och men, av Andreas.