Boson & EM-gänget på plats! – Åhus Beach

Boson & EM-gänget på plats!

Den 4-8 december är det dags för EM i Sverige. På Åhus Beach finns EM-organisationen på plats med ett tält och där finns också EM-ansvariga Matilda Boson på plats under festivalen.

Idag intervjuas hon av Bolltroll & Banke i Åhus Beach Center klockan 13, men redan igår var den förra storspelaren på plats på beachen och spelade kändismatch. Vi fick tag i henne direkt efter matchen.

Hur känns det?
– Det var ju otroligt jämnt! Men det känns bra, jag tror att mitt lag vann till slut! Otroligt kul att spela framför en sån här publik.

Vad är din anknytning till beachhandbollen?
–  För ganska längesen så var jag här och spelade med ett lag som vi kallade för Buttans girls. Jag var juniorlandslagsspelare då så det var ett tag sedan. Det var i början av den här eran som det blivit i Åhus. Sen har jag varit här som besökare och med landslaget genom åren och nu är jag här och marknadsför EM.

ahus_beach_2016-07-16kl.15.52.4018_jpg
Berätta lite om vad du gör här i år?

–  Jag jobbar med att marknadsföra mästerskapet – få fram att det är ett EM på hemmaplan och få så många som möjligt att komma och titta. Svenska landslaget spelar i Stockholm men det spelas ju även matcher i Kristianstad, Malmö, Helsingborg och Göteborg med fantastiskt många häftiga matcher. Så vill man se världshandboll ska man boka hela december! Här i Kristiandstad spelar ju Holland som blir ert eget ”hemmalag”. De är ju oranga precis som IFK Kristianstad – så ni behöver inte ens köpa nya tröjor!

Läs mer om EM i Sverige på www.ehf-euro.com