B-laget segrade i damernas öppna klass – Åhus Beach

B-laget segrade i damernas öppna klass

Maja Svensson & Co vann öppna klassen för damer – precis som 2022. B-laget visade på fart och målfarlighet. I finalen besegrade de Svarta Fåren med 13-10 och tar därmed hem den öppna damklassen.

B-laget öste in mål under gruppspelet i den öppna damklassen av Åhus Beachhandboll festival. Den stora målproduktionen gjorde att de enbart tappade poäng i en match. Då var det Svarta Fåren som lyckades sno ett poäng och väl i finalen var det dessa två lag som gjorde upp om segern.

Lagom till att finalen skulle avgöras hade mörkret hunnit lägga sig över Åhus och till tonerna av Avicii var det Svarta Fårens Emelie Christiansson som gjorde matchens första mål.

Trots mängden matcher som lagen spelat de senaste dagarna så var tempot i finalen högt. Maja Svensson kvitterade tidigt och några anfall senare lyckades Matilda Videll ge B-laget ledningen för första gången i matchen.
Svensson och Widells framfart visade sig på resultattavlan. B-laget gled ifrån Svarta Fåren och vann tillslut matchen med 10-13. Därmed tar B-laget hem den öppna damklassen.