All we want for Christmas is… ett dopp i det blå! – Åhus Beach

All we want for Christmas is… ett dopp i det blå!

Under sommarens evenemang kommer det vara möjligt för alla deltagare och besökare att svalka sig i havet mellan matcherna.

Havet är en av många saker som gör Åhus Beach till en av världens vackraste spelplatser. Inför sommarens evenemang har vi en viktig prioritering och den är att våra spelare och besökare enkelt ska ha möjlighet att svalka sig i vattnet mellan de varma matcherna i sanden. Därför jobbar vi aktivt för att vattnet åter igen ska bli en del av evenemangsområdet.

Vår evenemangsstrand är den enda av sitt slag i Sverige och lyder, i nuvarande detaljplan, under allemansrätten precis som alla stränder. Därför behöver vi årligen ansöka om strandskyddsdispens för att havet ska vara en del av evenemangsområdet. Inför sommarens evenemang 2019 fick vi för första gången avslag av Länsstyrelsen. Detta gjorde oss tvungna att sätta upp staket längst hela strandlinjen.

Om Länsstyrelsen beslutar att det blir staket även nästa sommar kommer vi att säkerställa en badentré i nära anslutning till havet under samtliga av våra turneringar.

Det kommer vara enkelt att ta ett härligt dopp i det blå på Åhus Beach i sommar!