Åhus Beachhandboll Festival firar 20-årsjubileum 2017 – Åhus Beach

Åhus Beachhandboll Festival firar 20-årsjubileum 2017

Åhus Beachhandboll Festival fyller 20 år. Ett jubileum som attraherar.

– Vi har satt ett tak på 1 400 lag och allt talar för att vi kommer att nå det, säger Mats G Jönsson.

Förra året lockade turneringen 1 292 lag. Redan nu, fyra månader innan start, så har nästan 1 200 lag anmält sig.

– Vi kommer att slå nytt deltagarrekord, säger Mats G Jönsson, och berättar att turneringen växer så det knakar på ungdomssidan.

– Vi har en stark tillväxt och framför allt så attraherar vi många nya föreningar utanför Skåne och Blekinge.

Elitlag som Flensburg-Handewitt, IFK Kristianstad, Team Esbjerg och Kristianstad HK sätter färg på turneringen men turneringen har fortfarande störst fokus på barn- och ungdomshandbollen.

– Vi har blivit en Bullerby-festival och det är ett omdöme som vi värnar om. Vi är idag en familjefest och vi jobbar hårt med att lyfta evenemanget för varje år som går.

Det är inte enbart antalet lag som ökar i Åhus Beachhandboll Festival.

Faktum är att allt växer.

I sommar kommer nästan 150 föreningar till Åhus och turistomsättningen är beräknad att landa på nästan 150 miljoner kronor, vilket är betydande intäkter för kommunen och handlarna.

– Dessutom så finns det många privatpersoner som hyr ut sina stugor eller hus och på så sätt tjänar en hacka. Så det finns många vinnare, och jag är stolt att vi kan leverera detta år efter år, säger Mats G Jönsson.

Just boendefrågan tillsammans med infrastrukturen på och runt evenemangsstranden är utmaningar som arrangörerna brottas med.

Artikel från kristianstadsbladet: