Action på centercourten – Åhus Beach

Action på centercourten

Igår, den 13:e juli 2015, skrevs historia på Åhus Beach när den första inofficiella landskampen i beachtennis spelades inför storpublik på centercourten.

Christer Sjöö från Svensk Tennis var på plats för att introducera denna nya spelform som redan har egna tourer i USA, Sydamerika och Danmark. Just Danmark stod för motståndet för det svenska laget som bestod av de lokala ”pågarna” Filip Bergevi och Christian Samuelsson och den förre världsspelaren Henrik Holm.

tennis2

Efter en jämn och tempofylld match lyckades Sverige till slut vinna efter en direkt avgörande boll. Något som får ses som extra imponerande med tanke på att de danska spelarna hade betydligt större erfarenhet av beachtennis.

– Det här kan bli ett häftigt komplement till de andra racketsporterna. Det är mycket action och väldigt lätt att komma igång med för ungdomar, kommenterade Henrik Holm.

beach_150713_162508_8924

FAKTA OM BEACHTENNIS
Plan
Samma mått som en volleyball-plan. 16 x 8 meter.

Underlag
Sand

Nät
1,70 meter högt.

Utrustning
Padelracket (osträngade) och Stage 2-bollar (oranga med lågt lufttryck).

Poängssystem
Samma som vanlig tennis, förutom att man använder sig av ”no-ad”-regeln. Det vill säga att det blir en direkt avgörande boll vid ställningen 40-40.

Intresserad av mer beachtennis? Se mer här!