Åhus Beachfotboll och KDFF fortsätter samarbetet på beachen – Åhus Beach

Åhus Beachfotboll och KDFF fortsätter samarbetet på beachen

Åhus Beach har sedan länge samarbetat med olika föreningar i samband med sina evenemang. Genom att skapa arbetsmöjligheter för lokala idrottsföreningar under evenemangen kan Åhus Beach på så sätt ge tillbaka mycket pengar till föreningslivet.

”2017 genererade arbetsinsatserna från föreningarna sammanlagt 1 miljon vilket är oerhört glädjande för både oss och våra samarbetsföreningar, säger Mats G Jönsson VD & grundare Åhus Beach. Pengarna går främst till att utveckla barn- och ungdomsleden som Åhus Beach brinner för och finns med i bolaget som ett samhällsprojekt.”

Kristianstads DFF har sedan 2015 samarbetat med Åhus Beach AB som bl.a. arrangerar Åhus Beachfotboll. Föreningen har fyllt en oerhört viktig funktion på plats under beachfotbollsveckan där de varit stationerade som matchfunktionärer. Så blir fallet även år 2018.

Tävlingsansvarig för Åhus Beachfotboll, Lina Härle, utrycker sig med glädje över det fortsatta samarbetet:

”Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete mellan Åhus Beach och KDFF. Att vara matchfunktionär är en väldigt viktig funktion hos oss som KDFF löser på ett väldigt bra sätt. Att även huvudtränaren ”Beta” och landslagsspelaren Mia Carlsson har suttit hos oss som matchfunktionärer visar inte bara på härlig klubbkänsla, att föreningen löser uppgiften tillsammans. Barnen som spelar tycker det är otroligt häftigt att ha sina idoler så pass nära och som dessutom tittar på när de spelar, avslutar Härle.”

KDFF´s klubbchef, Niclas Rhodin instämmer.

”Vi är mycket glada över att inleda ett nära samarbete med Åhus Beach Fotboll. Vår ambition är att utveckla samarbeten i KDFFs närhet, och där passar detta evenemang in. I samarbetet skall vi verka för att hjälpa Åhus Beach Fotboll att växa och förhoppningsvis intressera fler föreningar runt om i landet till att besöka och medverka i evenemanget.”

På fotot från vänster: Niclas Rhodin – Klubbchef Kristianstads DFF, Lina Härle, Tävlingsansvarig Åhus Beachfotboll och Mats G Jönsson, VD och grundare Åhus Beach AB