Åhus Beach toppas med elitturnerning i Kristianstad Arena – Åhus Beach

Åhus Beach toppas med elitturnerning i Kristianstad Arena

flensburg-ifk

Åhus Beachhandboll Festivals elithelg avancerar en division 2014. Som vanligt liras det beachhandboll av tyska bundesligalag och Sveriges elit på dam -och herrsidan sista fredagen och lördagen i Åhus vecka 29. Detta toppas i Kristianstad med en uppstartsturnering inför handbollssäsongen 2014/2015. Söndagen 20 juli och måndagen 21 juli går nämligen en fyrlagsturnering av stapeln i Kristianstad Arena.

IFK Kristianstad är klara för spel. Även bundesligatvåan, och trefaldiga Åhus beachhandbollsmästarna, SG Flensburg-Handewitt. Uppstartsturneringen är ett initiativ som Åhus Beachhandboll Festival och IFK Kristianstad gemensamt tagit fram.

– Då det är knappa två mil mellan Kristianstad och Åhus känns utvecklingen av vårt samarbete med IFK som en självklarhet och som något som på sikt kan gynna hela elit-Sverige. Tänk att svenska klubbar, inför höstens seriestart, får chans att mäta sig mot topplag i tyska Bundesliga som rankas som världens bästa handbollsliga. I år satsar vi på fyra lag och på sikt vill vi att fler klubbar ska vilja delta i turneringen i kombination med deltagande i Åhus Beachhandboll festivals elitklass, säger Åhus Beachhandboll Festivals grundare och VD Mats G Jönsson.

– Ystads IF är inbjudna som tredje lag. Anledningen är även där att vi som arrangör och Ystads IF håller på att bygga upp ett bra och långsiktigt samarbete, precis som vi gör med IFK Kristianstad och Bundesligalaget SG Flensburg-Handewitt.

Boka in samlingspunkten för svensk handboll på sommaren!

Åhus Beachhandboll Festival 11-19 juli // Elitklassen i Åhus Beachhandboll 18-19 juli // Elitmatcher i Kristianstad Arena 20-21 juli

För pressfrågor:
Mats G Jönsson
Åhus Beachhandboll festival AB
+46 708-989075