Åhus Beach E-sport – Åhus Beach

Sveriges hetaste e-sportevent!

29 juni – 20 juli 2024

Åhus Beach E-sport Festival 2023

2022 började vi med esport på Åhus Beach och det blev en stor succé! Inför 2023 vill vidareutveckla festivalen. I år är vi glada över att kunna erbjuda alla våra populära aktiviteter från förra året, samt fokusera på att lägga till nytt och spännande innehåll för alla våra besökare. Vi kommer att fokusera på roligt innehåll, upplevelser och lägga fokus på flera spelmetoder samt skapa en plats där du som besökare kan att ha kul och koppla av!

Tillsammans med Esport United samlar vi föreningskrafter och vår danska partner Optiway hjälper till att utöka omfattningen av gaming på Åhus Beach Esport Festival!

Vi lägger därför till fler spelfunktioner till esportutrymmet samt utökar vårt spelinnehåll för dig på Åhus Beach 2023!

Powered by

Features 2023

Det här är Åhus Beach Esport Festival

40

Gamingstationer

Scen

för matcher

Retro Gaming

Arkadspel

VR

Stationer

Sim Racing

by Mercedes

Sim Biking

by Coca Cola

Challenge

by Great IT

FIFA

Turneringar

GAMING

& Hälsa

Streamers

& Influencers

Vår vision

Vår vison är att skapa minnen för livet. Vi vill genom Åhus Beach E-sport Festival skapa en esportfestival för alla!

Vårt mål

Åhus beach esport kommer att fokusera på hälsan och ordentliga spelförhållanden. Vi vill skapa ett utrymme där våra gäster och idrottare kan koppla av en stund mellan matcherna, och även anordna aktiviteter med spel som fokuserar på rörelse.

En del av våra mål kommer att inkludera att arbeta tillsammans med föreningar som esport united för att hjälpa till att bygga ett ordentligt utrymme där alla kan samlas kring grunden för e-sport, spel och jämställdhet som går i linje med våra grundläggande värderingar på Åhus Beach.

Vårt mål är att nästa generations folkfestival inom gaming och esport på sommaren!

Vad kan jag göra på esport festivalen?

Spelstationer

Vi har utökat vårt utrymme med ännu fler avancerade datorer så om du vill ta en liten paus på eventet kan du slå dig ner och spela lite Fortnite, CS:GO, League of Legends eller andra stora titlar!

VR

Vi har en VR-station så att du kan utforska populära VR-spel som Beat Sabre och uppleva VR i på riktigt i vårt esport-utrymme

Scen

Vi har dagliga aktiviteter och scenshower för speluppvisningsmatcher. Vill du utmana en vän till en 1v1 i Tekken? Gör det på scenen! Varje dag kommer aktiviteter för scenshower att publiceras i esport-utrymmet.

Retro spel

Vi vill överbrygga klyftan mellan gammal och ung, och därför kommer vi att ha många av de retro-och arkadspel som vi känner igen från vår ungdom och som kommer att vara tillgängliga att testa. Gaming är helt enkelt för alla åldrar!

Sim Racing från Mercedes

Prova vår Sim Racing-station från Mercedes-Benz Malmö där du kan ta en snabb biltur mellan andra aktiviteter på Åhus Beach, och se om du kan sätta dagens högsta poäng, eller festivalens högsta poäng!

Sim Biking

Du kan prova de nyaste Sim Biking-stationerna och även hjälpa till att sätta dagens tempo!

Fifa-turneringar

Vi har en stor kärlek till allt som har med sport att göra, och det är därför vi bygger en större Fifa-sektion där människor kan vara med i våra turneringar och även njuta av matcher mot varandra.

Streamers

Vi kommer för första gången att bjuda in streamers för att hjälpa till att skapa gemenskap med gaming-världen och visa upp vad det är vi gör på Åhus Beach online.

Influencers

Mingla med dem hetaste influencers inom gaming som kommer guida och utmana dig i våra olika tävlingar.

Hur fungerar det?

Under hela festivalen kommer vi att ha en fantastisk spelarena där du antingen kan betala för tid i lokalen, eller vinna tokens som du kan använda för att lösa in till speltid! Vi har ett gäng gratisaktiviteter också, men fråga i vår E-sport kiosk så löser vi allt.

FÖLJ OSS PÅ TIKTOK!

OFFICIAL ESPORT PARTNERS