Weblink ny titelsponsor för elitklassen – Åhus Beach

Weblink ny titelsponsor för elitklassen

Weblink IP Phone har nu tecknat ett avtal om att bli titelsponsor för Åhus Beachhandbolls Elitklass. Avtalet gäller tre år och startar 2015. Weblink Elitklass kommer att vara en viktig del för att utveckla Åhus Beachhandboll Festival ytterligare. Herrlag som är klara för Weblink Elitklass 2015 är bland annat Flensburg/Handewitt (GER), MT Melsungen (GER), A1 Bregenz Handboll (AUT), IFK Kristianstad och Hammarby IF. I damklassen är tiofaldiga segrarna Team Eslöv med och Kristianstad HB skall försvara de lokala färgerna.

Weblink Elitklass spelas 16–18 juli och är en del av Åhus Beachhandboll Festival (10–18 juli). I Elitklassen kommer det att finnas två grupper för herrar med totalt 16 lag och en grupp för damer med 8 lag. Samtliga lag är inbjudna av Åhus Beachhandboll Festival och för många lag, främst de utländska, blir Weblink Elitklass säsongsstarten med tillhörande träningsläger.

Vi är jätteglada att Weblink vill vara med och utveckla Elitklassen ytterligare. Åhus Beachhandboll Festival är sedan 1997 en i grunden ungdomsturnering med fokus på familjen. Vi har haft en enorm utveckling de senaste åren och blivit en viktig del för både Åhus och Kristianstad kommun. Eventet växer hela tiden, men egentligen kan inte själva ungdomsturneringen växa så mycket mer just nu av praktiska och logistiska skäl. Då ser vi potentialen att utveckla en elitklass som är värd namnet, säger Mats G Jönsson, grundare och ägare av Åhus Beachhandboll Festival.

För Weblinks del innebär det att centercourten kommer att vara fullsatt under tre speldagar och att allt sker under Weblinks flagg. Samtidigt kommer Weblink Elitklass att vara det stora dragplåstret i marknadsföringen med namn som Mattias Andersson, Tobias Karlsson, Jim Gottfridsson, Johan Jacobsson, Hampus Wanne, Ljubomir Vranjes, Johan Sjöstrand, Patrik Fahlgren, Markus Olsson – alla kända från landslaget och Bundesliga.

Weblink har under många år varit engagerade i handbollen som samarbetspartner och sponsor till Alingsås HK. Detta engagemang har även tagit oss till Åhus under somrarna när våra egna barn deltagit i Åhus Beachhandboll Festival. Arrangemanget är ypperligt och saknar motstycke då det förenar familj och idrott. När vi fick möjligheten att vara med att utveckla Elitklassen så var det ingen tvekan. Vi ser verkligen framåt mot att sätta Weblink Elitklass på idrottskartan och samtidigt stärka vårt eget varumärke Weblink, säger Mikael Andersson VD på Weblink IP Phone.

Under de närmaste månaderna kommer dam- och herrlag att bjudas in till Weblink Elitklass för att startfältet skall bli så starkt som möjligt. Parallellt med detta kommer marknadsföringen att ta form för att intensifieras under juni och kulminera under vecka 29.

För fler frågor ring gärna!

Åhus Beachhandboll Festival
Mats G Jönsson
0708-98 90 75

Weblink IP Phone
Magnus Borgh
031-301 48 72

Fakta om Åhus Beachhandboll
Grundat: 1997.
Ägare: Mats G Jönsson.
Omsättning: 9 miljoner kronor. Turistomsättning ca 100 miljoner kronor.
Datum: 10–18 juli (Weblink Elitklass 16–18 juli).
Volontärer: 600 personer.
Deltagare/besökare: 75.000 personer.
Antal lag: 900 ungdomslag och 200 seniorlag.
Klasser: Flickor och pojkar födda 06, 05, 04, 03, 02, 01, 00, 98–99, 95–97 samt företagsklass, motionsklass, sponsorklass, öppenklass och Elitklass.
Matcher: 6.000 stycken.
Regler: Vanliga handbollsregler. Planen är 12×25 meter. Underlag sand. 3 spelare + målvakt. Speltid 10 minuter. Vanliga handbollsmål. 6-meterslinjen dragen rakt över planen. I stället för att studsa bollen räknas rullning eller doppning. Inga avkast vid mål utan målvakt kan kasta direkt i mål.
Elitklassen 2015 (klara lag)
Herrklassen: Flensburg/Handewitt (GER), MT Melsungen (GER), A1 Bregenz Handboll (AUT), IFK Kristianstad, Ystads IF, Rimbo HK, Hammarby IF.
Tillkommande lag presenteras senare.
Damklassen: Team Eslöv, Kristianstad HB.
Tillkommande lag presenteras senare.
Segrare Elitklassen 2014: Rimbo HK (herr) och H65 Höör (dam).

Fakta om Weblink IP Phone
Grundat: 2004.
Omsättning: 40 miljoner kronor.
Anställda: 20 personer.
Säte: Göteborg.
Lokalkontor: Alingsås, Helsingborg och Stockholm.
Återförsäljare: Ca. 150 st i Sverige.
Specialitet: Teleoperatör med egen telefoniplattform för IP-telefoni, mobiltelefoni och molnbaserad växel samt komplett sortiment av tjänster.
Övrigt: DI Gasellföretag 2014.
www.weblink.se