Rekordsiffror och nya upplevelser! – Åhus Beach

Rekordsiffror och nya upplevelser!

Årets event går av stapeln 10-18 juli och har idag 720 lag anmälda, vilket är 125 fler än förra årets rekordsiffror vid denna tidpunkt på året. Vi ser glädjande på att intresset är extra stort i barn- och ungdomsklasserna.

Vi är glada över denna ökning som i första hand genererats i barn- och ungdomsklasserna.
Ifjol deltog 900 ungdomslag och 200 seniorlag. I år räknar vi med lika många lag till start. Skillnaden i år är att många ungdomsklasser väntas vara fulla redan under mars och april vilket är ett stort rekord för tävlingen.

Vi har vässat våra erbjudanden för att öka upplevelsen för alla våra 75 000 besökare. Förutom tävlingen och de ca 6000 matcherna, ska man precis som tidigare kunna lyssna på intressanta föredrag, intervjuer, köpa en glass eller helt enkelt bara vara mitt i folkvimlet och gemenskapen.

Nytt för i år är att vi inför After Beach från kl 19.00 varje kväll. Tanken är man kan komma ner och uppleva atmosfären på Åhus Beach, äta en god bit mat, lyssna på musik och givetvis uppleva våra finalkvällar varje kväll i nio dagar.

Åhus Beachhandboll Festival är Sveriges mest kända och uppskattade sommarevenemang inom barn, ungdom och senior-handbollen. Turneringen spelas på stranden i Åhus och bidrar till stor gemenskap för hela handbollssverige. Sammanlagt deltar över 1 000 lag och 12 000 spelare och ledare från 130 föreningar. De spelar tillsammans ca 6 000 matcher på de 19 sandplanerna och tillsammans med supportrarna besöker ca 75 000 festivalen som cirkulerar runt tävlingen.