Enormt drag på Åhus Beach – Åhus Beach

Enormt drag på Åhus Beach

Åhus Beach AB hade idag frukostmöte på Åhus Seaside för över 100 entusiastiska samarbetspartners där Mats G Jönsson, VD och grundare Åhus Beach AB, berättar om det senaste för evenemangen i sommar.

På lördag drar aktiviteterna i gång på Åhus Beach!

Först ut är Åhus Beachfotboll med 500 lag, därefter väntar Åhus Beachhandboll med 1 300 lag.

– Trycket är enormt. Vi har 100 lag i kö när det gäller handbollen, säger Mats G Jönsson, vd och grundare av Åhus Beachhandboll Festival.

*Totalt 1 800 lag och 230 föreningar kommer att besöka Åhus Beach i sommar.

*9 000 matcher kommer att spelas.

*22 000 deltagare.

*82 000 besökare.

– Det är siffror som för respekt med sig, säger Mats G Jönsson, som uppskattar att årets turistomsättning kommer att landa på rekordsiffran 150 miljoner kronor.

Åhus Beachfotboll har än så länge inte handbollens dragningskraft men växer och även i år så kommer bröderna Andreas och Thomas Ravelli att finnas på området under flera dagar. Dessutom kommer fotbollsjonglören Tomas Lundman för att försöka sätta ett nytt världsrekord.

Handbollen slår alltså nytt deltarekord med 1 300 lag, där 1 100 är rena ungdomslag.

– Det har varit en medveten ambition från tävlingsledningen, säger Mats G Jönsson, som naturligtvis också flaggar för elitklassen.

– Förutom IFK Kristianstad så kommer Flensburg-Handewitt och Minden på besök.

Studio KB kommer att sända varje dag från stranden. Ni kommer att få träffa de nya spelarna i IFK Kristianstad, det blir diskussion kring Nordens handbollscentra, nedräkning inför damernas EM i december och mycket, mycket mer.