Elitklassen höjer pulsen rejält! – Åhus Beach

Elitklassen höjer pulsen rejält!

Åhus Beachhandbolls Elitklass innebär numera beachhandboll i världsklass! Tävlingen är en del av Åhus Beachhandboll Festival och spelas mellan 16-18 juli där många nyheter väntar 2015. Bland annat sker invigningen redan på torsdag kväll den 16 juli och fler internationella topplag kommer delta i tävlingen.

Under fem år har Bundesligalaget och Champions League vinnarna (2014) SG Flensburg/Handewitt deltagit, och de kommer såklart även i år. Svenskar i Flensburg är Mattias Andersson, Tobias Karlsson, Jim Gottfridsson, Johan Jakobsson, Hampus Wanne och tränaren Ljubomir Vranjes.

Fakta om SG Flensburg:
Har vunnit Åhus Beach elitklass tre gånger: 2011, 2012 och 2013.
2014 åkte Flensburgs båda lag ut redan i kvarten mot IFK Kristianstad respektive Lugi HF.
Vann Champions League 2014.
Flensburg ligger just nu 3:a i den tyska bundesligan.

Fler Bundesliga-lag till start
En annan rolig nyhet är att även MT Melsungen med bl.a. Johan Sjöstrand och Patrik Fahlgren dyker upp på Åhus Beach. Detta kommer helt klart höja pulsen på evenemanget och elitklassen till en aldrig tidigare skådad nivå!

Fakta om MT Melsungen:
Kommer från Kassel, Tyskland.
Laget har varit på Åhus Beach en gång tidigare, 2009.
Då med svenskarna Robert Hedin, tränare, och Patrik Tellander, numera Alingsås HK.
Det året vann Melsungen elitklassen efter finalseger mot Rimbo HK.
Ligger just nu 6:a i den tyska bundesligan.

Robert Hedin, som idag är chefstränare för Österrikiska topplaget A1 Bregenz Handboll, har glädjande i år bestämt sig för att komma tillbaka och tar Bregenz till Åhus Beach, med tre svenska spelare i truppen.

Vi får inte glömma våra lokala topp-elitlag Kristianstad HB, IFK Kristianstad och Ystads IF som givetvis också är klara för start. Desto fler svenska elitlag ligger på, vilket betyder att årets elitklass både för Damer och Herrar kommer bli vassare än någonsin!

En annan nyhet är att Åhus Beachhandboll kommer övergå till två grupper i Herrelitklassens gruppspel. Damerna spelar kvar på en grupp även detta år. Vi återkommer inom kort med hela spelprogrammet och samtliga deltagande elitlag.

Handbollsfiesta
Kommer att spelas kvällarna söndag 19 och måndag 20 juli på Kristianstad Arena. Detta är början till ett nytt turist-och samarrangemang mellan IFK Kristianstad och Åhus Beachhandboll Festival. Det blir alltså två kvällar med Elithandboll på världsnivå i Arenan. Bundesligalagen Flensburg och Melsungen kommer att möta IFK Kristianstad och Ystads IF.
Ytterligare matcher med A1 Bregenz och Kristianstad Handboll mot andra svenska elitlag är också inplanerade.

För frågor ring eller maila gärna!

Mats G Jönsson

VD och Grundare
0708-98 90 75
Mats@ahusbeach.com

Åhus Beachhandboll Festival är Sveriges mest kända och uppskattade sommarevenemang inom barn, ungdom och senior-handbollen. Turneringen spelas på stranden i Åhus och bidrar till stor gemenskap för hela handbollssverige. Sammanlagt deltar över 1 000 lag och 12 000 spelare och ledare från 130 föreningar. De spelar tillsammans ca 6 000 matcher på de 19 sandplanerna och tillsammans med supportrarna besöker ca 75 000 festivalen som cirkulerar runt tävlingen.