Anmälan 2016 är öppen! – Åhus Beach

Anmälan 2016 är öppen!

Nu är anmälan öppen till Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beach Fotboll 2016.

Arrangören räknar med stor vallfärd till Åhus i juli tack vare 2015 års stora succé på stranden. Varje år ökar antalet deltagare, besökare och gästnätter markant. I år deltog 1200 lag i Åhus Beachhandboll och 460 lag i Åhus Beach Fotboll. Sammanlagt samlades 200 handbolls- och fotbollsföreningar på de båda evenemangen.

Lite som Vasaloppet
Över 50% av Åhus Beachhandbolls lag och besökare bokade och anmälde sig redan under december och januari förra året.
– Det börjar bli lite som Vasaloppet över Åhus Beachhandboll Festival nu, säger Mats G Jönsson, VD i bolaget. Målsättningen är att på sikt uppnå samma effekt för Åhus Beach Fotboll.
Turistomsättningen för Åhus Beachhandboll Festival är 100 miljoner och 25 miljoner för Åhus Beach Fotboll, alltså totalt 125 miljoner kronor för de båda evenemangen.

Arrangören räknar att ca 80 000 deltagare och besökare kommer besöka båda evenemangen 2016. Största vinnarna är regionen, staten och Kristianstad Kommun samt givetvis hela bygden runt Åhus och Kristianstad.

Nöjda besökare
Även i år gjorde företaget Karakai Kommunikation AB en besökarundersökning på båda arrangemangen, och nöjdheten från besökarna och deltagarna blev mycket hög. Totalupplevelsen på Åhus Beachhandboll Festival får hela 4,5 i betyg på en 5 gradig betygsskala. Det besökarna är mest nöjda med är vår organisation, upplevelsen samt helheten i tävlingen och evenemanget.

Det besökarna är mindre nöjda med och skulle vilja ha förbättrat är infrastrukturfrågor som t.ex brist på parkeringsplatser, bättre skyltning, mer belysning samt fler boende-alternativ i Åhus.

– Detta är viktiga frågor som vi idag som arrangör arbetar tillsammans med Kristianstad Kommun för att hitta en långsiktig lösning till, fortsätter Mats.
Evenemangsdatum för 2016 är 2-9 juli för Åhus Beach Fotboll och 15-23 juli för Åhus Beachhandboll Festival.

Nyheter 2016
En nyhet för båda arrangemangen är att det blir ungdomsklasser samtliga dagar i både Åhus Beach Fotboll och Åhus Beachhandboll. Till beachhandbollen kommer vi att dela A-ungdomsklassen (födda 1999 och 2000) för att skapa ytterligare två klasser för pojkar och flickor. Detta innebär fler speldagar, fler handbollsmatcher, fler finaler och en ännu mäktigare upplevelse.

– Idén kommer från våra gäster. Efter lite funderande såg vi många fördelar med att ha ungdomsklasser alla dagar, samt under handbollen dela upp A-ungdomsklassen. Bland annat blir sista lördagen på Åhus Beachhandboll, då vi gör en kombination med elit, senior, ungdom, ledare och familjer en unik familjefest. Tillsammans med vår elitklass kan vi arbeta för att göra en riktig bra avslutning lördag kväll 23 juli. Det kommer att bli fantastiskt bra, avslutar Mats.

För fler frågor kontakta

Mats G Jönsson
VD/Grundare
Åhus Beach AB
+46708989075
mats@ahusbeach.com