Arbetet med 2017 års evenemang är i full gång! – Åhus Beach

Arbetet med 2017 års evenemang är i full gång!

Åhus Beach AB hade på tisdagen uppstartsmöte i nya Audihallen på Bilcentrum, Kristianstad, dit 75 st samarbetspartners kom för att lyssna till det allra senaste som händer på beachen inför 2017.

– Vår målsättning är att vara Nordens bästa beachfotbolls- och handbollsupplevelse, säger Mats G Jönsson, vd i Åhus Beach AB.

Först ut är Åhus Beach Fotboll. En turnering som växer deltagarmässigt.

Vi tror på fotbollen och ser potential i turneringen, säger Mats G Jönsson.

Nästa sommar kommer de yngsta barnklasserna att spela på planer som är mindre.

– En slags minifotboll och det gäller upp till elva år, säger Mats G Jönsson, och nämner att målsättningen nästa sommar är att gå från 500 till 600 lag.

Turistomsättningen uppmättes till ca 20 miljoner kronor under Åhus Beach Fotboll 2016.

Åhus Beachhandboll Festival är flaggskeppet i bolaget. Förra året slogs alla rekord, så väl deltagarmässigt som omsättningsmässigt.

1 300 lag deltog och 1 100 var barn och ungdomslag.

Turistomsättningen landade på makalösa 130 miljoner kronor och sammanlagt 150 miljoner kronor tillsammans med dagarna under Åhus Beach Fotboll.

– Det är en medveten strategi och något som bidragit till att vi gått från en ”Magaluf-stämpel” till ”Bullerbyn.”

Åhus Beachhandboll Festival slog i taket förra året då turneringen hade en kö med lag som ville in.

Mats G Jönsson tror på ett liknande scenario i år.

– Anmälningarna öppnar i nästa vecka och jag förväntar mig ett enormt tryck. Vi siktar på att kunna ta emot 1 350 lag till sommaren, en mindre invasion till Åhus alltså.

Försöket med Åhus Beach Live kommer att fortsätta.

– När det gäller eventen så har det mesta blivit bättre, men vi är inte nöjda. Vi vill utveckla flera områden, säger Mats G Jönsson, och räknar upp:

Parkeringar.

Förköp till entrén.

Boendefrågan.

Men framför allt utveckling av evenemangsområdet.

– Och därför är det så viktigt att vi får den nya detaljplanen på plats, säger Mats G Jönsson.

Även den egna organisationen förstärks. Stefan Eklund blir arenamanager från årsskiftet. Och Anders Ståleker tar över som IT-ansvarig. Och det finns mer saker i pipelinen. 2018 tänker arrangörerna locka tillbaka motionärerna och seniorerna, veckan efter den ordinarie turneringen.

– Med dagens upplägg så har de fått stå åt sidan men till 2018 löser vi detta genom att vi blanda idrott och kultur i ett unikt projekt.

Hur då?

– Fredag och lördag vecka 30 spelar vi handboll på dagtid och sedan ska vi ha underhållning på centercourten på kvällen. Ett upplägg som vi tror mycket på, säger Mats G Jönsson.