Idrott för alla – Åhus Beach

Idrott för alla

Under många somrar har Handboll För Alla spelats som en uppvisningsmatch på centercourten under Åhus Beachhandboll Festival med deltagande kändisar som lagkamrater. En uppvisningsmatch som har blivit en återkommande och väldigt uppskattad del på Åhus Beachhandboll Festival.

Handboll för alla är ett projekt som syftar till att ge människor med funktionsnedsättning möjligheten att spela handboll. Projektet Handboll För Alla arbetar med Härs & Tvärs som är ungdoms- och seniorhandboll för personer med utvecklingsstörning. Vem som helst med en funktionsvariation kan vara med.

Under 2016 var första året då Åhus Beachfotboll arrangerade Fotboll För Alla. I den historiska första matchen på centercourten spelade Ängelholmslaget HIK Kickoff mot Trollenäs IF i vad som kom att bli en jämn kamp men framförallt en riktig glädjespridare bland både deltagare, ledare och andra besökare.

År 2017 kan Åhus Beach AB med stor glädje meddela att det kommer bli året då spelare med funktionsnedsättning kommer få möjligheten att få delta i egna klasser under både Åhus Beachfotboll och Åhus Beachhandboll Festival.