Planera besöket – Åhus Beach

PLANERA DITT BESÖK

Snart dags för sommarens roligaste handbollsfestival?
Vi har samlat ihop allt du behöver veta, så att du enkelt hittar det du behöver innan, under och efter besöket på Åhus Beach.

ÅHUS BEACH OFFICIAL APP

Allt du behöver till turneringen i Åhus!

ÅHUS BEACH OFFICIAL APP

Allt du behöver till turneringen i Åhus!

Övernatta i Åhus – hitta ert boende under turneringen.

Läs mer och boka här

MER INFÖR BESÖKET

 

Biljetter

Boka dina biljetter från den 1/4 2023 i Åhus Beach Shop här.

En strand full av action!

Från morgon till kväll är det fullt av action med matcher på spelbanorna. Alla matcher från centercourten (bana 1) inkl alla finaler sänds live. Läs mer i vår digitala samlingspunkt i appen Åhus Beach Official. Här hittar du även lagets spelschema så du kan följa lagets matcher på stranden. Allt du behöver veta inför turneringen hittar du här.

Bada

Turneringsområdet ligger belägen på en stor sandstrand där du kan ta ett bad mellan matcherna i havet genom badpassagen. Ett promenadstråk från festivalen finns ett utebad med bassänger vid Åhus Seaside Hotel. Precis utanför turneringsområdet ligger en offentlig strand med badbrygga.

Tillgänglighet

Strandens spelbanor är förlagda på sandstrand men vårt entré och aktivitetsområde samt centercourt (bana 1) är tillgängliga för de som färdas i rullstol. Det är enkelt att ta sig fram mellan de flesta aktiviteterna på området. Majoriteten av våra restauranger och matställen har sittplatser som är tillgängliga för alla.

Service på området

Betalning på området

På alla försäljningsenheter på festivalområdet kan du betala med konto-, kredit- och betalkort. Vissa av våra enheter tar även swish. Behöver du ta ut pengar finns den närmaste bankomaten/uttagsautomaten i byn.

Hitta bankomat

Vatten

Kom ihåg att dricka vatten så du orkar mer! Det finns vattenstationer utspridda på festivalområdet där man kan fylla på sin vattenflaska – vare sig man tar med sin egen flaska eller återanvänder sin PET-flaska.

Sjukvård

För att spelarna ska kunna leverera sitt yttersta och för att besökarna ska känna sig trygga har Åhus Beach i vanlig ordning bemannat evenemanget med erfarna sjukgymnaster, fysioterapeuter och utbildad sjukvårds- och akutpersonal. Vårt sjukvårdsteam JL Fysio är på plats. Om någonting skulle hända finns det hjälp och möjlighet till vila i deras sjukvårdstält.

Toaletter

Det finns många toaletter på området. Det finns en större tillgänglig toalett inne i Åhus Beach Lagtältsby i det röda huset.

Ladda mobilen

I samarbete med Enkla Elbolaget erbjuder vi kostnadsfria laddningsstationer för din mobil.

Lagtältsbyn

Lagtältbyn är platsen där lagen och föreningarna samlas mellan matcherna för att slipa på hejarramsorna eller grilla tillsammans. Läs mer och boka ert lagtält här.

Åhus Beach E-sport Festival

Det här är tältet för strandens gamers. Här utmanar man varandra i heta turneringar. E-sporten är öppen från morgon till kväll.

Åhus Beach Store

Åhus Beach Store är strandens officiella sport store! Här hittar du massor med sportiga produkter för stora och små! Här finns det en produkt för dig oavsett vem du är.

Åhus Beach Studio

Vår studio underhåller dig såväl på plats som på webben. Under dagarna finns vi där för att analysera allt som sker, intervjua strandens profiler och få upp handbollsandan!

Åhus, Sweden

Åhus är en av Skånes vackraste orter och har två sandstränder, ett naturreservat och en småbåtshamn. Perfekt som sommarens resmål för hela familjen.

Åhus ligger utmed hanöbukten som kallas ”Ålakusten” och har varit platsen Åhus Beach ägt rum sedan cupen grundades 1997. I vår underbara by finns det unika miljöer precis utanför handbollsarenan som är värt ett besök. Köpmannagatan i Åhus är en unik handelsplats där det finns både butiker, mysiga caféer och restauranger.

Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då en betydande handelsplats var etablerad en bit uppströms om det nutida samhället.

Åhus var sedan långa tider känd som badort. Redan på slutet av 1800-talet gick badtågen på Åhusbanan från Kristianstad till Åhus. Varma sommardagar kunde 4 000-5 000 personer stiga av i nuvarande Stubbagatans förlängning för att ströva omkring utmed Täppetstranden. Platsen där tusentals människor idag vallfärdar för att besöka Åhus Beach varje sommar.

Läs mer