Planera besöket – Åhus Beach

Överblick

Turneringsområdet är öppet mellan 14-23 juli från klockan 09.00 till ca 22.30. Du kommer kunna köpa inträde i entrén för 150 kronor för en dag och 250 kr för två dagar. Det går även att köpa entré för alla 10 dagar för 450 kr. Ungdomar 13-18 år kan köpa entré för alla 10 dagar för 150 kr. Barn upp till 13 år samt över 80 år går gratis! Restaurangerna och butikerna har öppet så länge festivalområdet har öppet. Stranden är laddad med action och aktiviteter för alla åldrar.

Hundar är välkomna kopplade.

Entrépriser

Biljett Pris
Upp till 13 år Gratis
Från 80 år Gratis
10 Day Youth 13-18 år* 150 kr
1 Day 150 kr
2 Days 250 kr
10 Days 450 kr

Extra ledarband kostar 250kr för alla turneringsdagar. Läs mer om vad som ingår i anmälningsavgiften här.
*Dagen du fyllt 13 år gäller ungdomspriser. Dagen du fyllt 19 år gäller ordinarie priser.

ÅHUS BEACH OFFICIAL APP

Allt du behöver till turneringen i Åhus!

ÅHUS BEACH OFFICIAL APP

Allt du behöver till turneringen i Åhus!

En strand full av action!

Från 10:00-22:30 är det fullt av action med matcher på spelbanorna. Alla matcher från centercourten (bana 1) inkl alla finaler sänds live via Solid Sport. Läs mer i vår digitala samlingspunkt i appen Åhus Beach Official. Här hittar du även lagets spelschema så du kan följa lagets matcher på stranden. Allt du behöver veta inför turneringen hittar du här.

Häng på stranden

Det kommer finnas volleybollplaner att spontanspela på utöver beachhandbollsplaner. Ta med kompisarna, familjen och njut av en dag på stranden hos oss. Här finns allt ni behöver och lite till! Är ni ett handbollslag som ska delta i Åhus Beachandboll Festival så har ni dessutom gratis entré till Åhus Beachfotboll 2-9 juli, ni hämtar ut ert band i lagincheckningen.

Bada

Turneringsområdet ligger belägen på en stor sandstrand där du kan ta ett bad mellan matcherna i havet genom badpassagen. Ett promenadstråk från festivalen finns ett utebad med bassänger vid Åhus Seaside Hotel. Precis utanför turneringsområdet ligger en offentlig strand med badbrygga.

Tillgänglighet

Strandens spelbanor är förlagda på sandstrand men vårt entré och aktivitetsområde samt centercourt (bana 1) är tillgängliga för de som färdas i rullstol. Det är enkelt att ta sig fram mellan de flesta aktiviteterna på området. Majoriteten av våra restauranger och matställen har sittplatser som är tillgängliga för alla.

HÄR ÄR TURNERINGSOMRÅDET

Kartan över Åhus Beach

Navigera dig runt turneringsområdet, hitta matställen,
spelplanen eller aktiviteten.

HÄR ÄR TURNERINGSOMRÅDET

Kartan över Åhus Beach

Navigera dig runt turneringsområdet, hitta matställen,
spelplanen eller aktiviteten.

Action hos våra partners

Enkla Elbolaget

Ladda telefonen och testa VR-aktiviteten hos Enkla Elbolaget.

Bubs

Spela pingis i Bubs-tältet och köp ditt favoritgodis.

Åhus Träningscenter

Ta med träningskläderna! Du kan träna på stranden med Åhus Träningscenter.

Sparbanken Skåne

Tävla om att bli mästarnas mästare hos Sparbanken Skåne.

Åhus Beach Official

Tävla i vår app Åhus Beach Official och vinna fina priser från våra partners varje dag.

Åhus Beach E-sport Festival NYHET!

Det här är tältet för strandens gamers. Prima eSport kommer leverera turneringar och casual gaming för alla spelsugna. Mer information om vilka spel och hur det går till kommer när det närmar sig! E-sporten är öppen från morgon till kväll.

Åhus Beach Store

Åhus Beach Store är strandens official sport store! Här hittar du massor med sportiga produkter för stora och små! Här finns det en produkt för dig oavsett vem du är. Här kan du dessutom designa din egen t-shirt och ta den med dig direkt.

Åhus Beach Studio

Studion i samarbete handbollsmagasinet Stürmerfoul och programledaren Henrik Johnsson underhåller dig såväl på plats som på webben. Under dagarna finns vi där för att analysera allt som sker, intervjua strandens profiler och få upp handbollsandan! Här kommer du även få chans att göra high fives med Åhus Beach härliga maskot Pål The Ål!

Länk för studio-sändningen från Solid Sport kommer här när det närmar sig!

Mat & Dryck

Strandens många restauranger och matställen står redo att krydda din dag med matupplevelser. Vi har ett brett utbud av restauranger för hela familjen!

Åhus Beach Grab&Go
Det här är Åhus Beach nya mat-butik! Här finns smått och gott som sallader, baguetter, snacks, nybakade kanelbullar och mycket mer.

Åhus Beach Glassbar
Äkta gräddglass från Triumf Glass i alla regnbågens färger och smaker. Här är det glassigt!

Iföhus Foodcourt NYHET!
Iföhus har ett stort och varierat utbud av sallader, tacos, fish & chips, pizza, lasagne. För de små finns det barnmenyer, bland annat utsökta pannkakor. Veganska och glutenfria alternativ finns. Här är ledorden lätt och mätt! All försäljning sker via app. Du får en notifikation när maten är redo att hämtas upp vid respektive station. Varmt välkomna och smaklig måltid!

Kassa 14 Fastfood
Hos Kassa 14 serveras det streetfood som hamburgare och korv till hungriga besökare som önskar snabb mat på språng. Här finns det även vegetariska alternativ.

Åhus Beach Foodtrucks
Ett urval av foodtrucks kommer servera streetfood från världens olika hörn.

Smoothiebar

Här serveras det toast och nyttiga smoothies.

På Åhus Beach finns något för alla!

Smånöjen

Streetfotboll

Utmana kompisarna i den heta streetfotbollssargen!

Klätterväggen

Se om du kan klättra upp för Triumf-väggen full av strössel!

Åhus Beach Strandspel

Spela kubb, snurra på kompishjulet eller spela dina favoritsporter – roligast tillsammans!

Service på området

Betalning på området

På alla försäljningsenheter på festivalområdet kan du betala med konto-, kredit- och betalkort. Vissa av våra enheter tar även swish. Behöver du ta ut pengar finns den närmaste bankomaten/uttagsautomaten i byn.

Hitta bankomat

Vatten

Kom ihåg att dricka vatten så du orkar mer! Åhus är en del av Kristianstads Kommun med ett av det Sveriges renaste dricksvatten. Det finns vattenstationer utspridda på festivalområdet där man kan fylla på sin vattenflaska – vare sig man tar med sin egen flaska eller återanvänder sin PET-flaska.

Sjukvård

För att spelarna ska kunna leverera sitt yttersta och för att besökarna ska känna sig trygga har Åhus Beach i vanlig ordning bemannat evenemanget med erfarna sjukgymnaster, fysioterapeuter och utbildad sjukvårds- och akutpersonal. Vårt sjukvårdsteam JL Fysio är på plats. Om någonting skulle hända finns det hjälp och möjlighet till vila i deras sjukvårdstält.

Toaletter

Det finns många toaletter på området. Det finns en större tillgänglig toalett inne i Åhus Beach Lagtältsby i det röda huset.

Ladda mobilen

I samarbete med Enkla Elbolaget erbjuder vi kostnadsfria laddningsstationer för din mobil.

Lagtältsbyn

Lagtältbyn är platsen där lagen och föreningarna samlas mellan matcherna för att slipa på hejarramsorna eller grilla tillsammans. Läs mer och boka ert lagtält här.

Åhus, Sweden

Åhus är en av Skånes vackraste orter och har två sandstränder, ett naturreservat och en småbåtshamn. Perfekt som sommarens resmål för hela familjen.

Åhus ligger utmed hanöbukten som kallas ”Ålakusten” och har varit platsen Åhus Beach ägt rum sedan cupen grundades 1997. I vår underbara by finns det unika miljöer precis utanför handbollsarenan som är värt ett besök. Köpmannagatan i Åhus är en unik handelsplats där det finns både butiker, mysiga caféer och restauranger.

Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då en betydande handelsplats var etablerad en bit uppströms om det nutida samhället.

Åhus var sedan långa tider känd som badort. Redan på slutet av 1800-talet gick badtågen på Åhusbanan från Kristianstad till Åhus. Varma sommardagar kunde 4 000-5 000 personer stiga av i nuvarande Stubbagatans förlängning för att ströva omkring utmed Täppetstranden. Platsen där tusentals människor idag vallfärdar för att besöka Åhus Beach varje sommar.

Läs mer om Åhus här