Om de senaste direktiven från Folkhälsomyndigheten – Åhus Beach

Om de senaste direktiven från Folkhälsomyndigheten

Här kommer information från oss på Åhus Beach med anledning av de senaste direktiven från Folkhälsomyndigheten (FHM). Det vi vet nu är att FHM har bestämt att gällande restriktioner förlängs april månad ut.

Vi har sedan tidigare tagit beslutet att flytta fram vårt slutgiltiga besked om turneringarna. I nuläget är vår inställning fortsatt att vi ska göra allt för att arrangera både Åhus Beach Fotboll (5-10 juli) och Åhus Beachhandboll Festival (15-24 juli). Upplägget blir utifrån FHM:s rekommendationer och restriktioner.

Den senaste tiden har vi nåtts av rapporter om hur barn och ungdomar har påverkats av pandemin. I rapporterna kan vi läsa att pandemin har gjort många barn till ”soffsittare”. Eftersom idrotten har varit hårt begränsad, inte minst ungdomsidrotten, har möjligheterna till träningar och matcher varit mycket dålig.

Vi ser därför ett stort värde i att vi, så långt det är möjligt, tar ett ansvar och försöker bidra från vårt håll. Vår bedömning är att betydelsen av Åhus Beach-arrangemangen är större än någonsin.

Redan nu vet vi att det inte kommer att bli ett evenemang storleksmässigt som det 2019, men det tror vi spelar mindre roll. Nu lägger vi allt fokus på att få till turneringar med matchspel utifrån vad FHM tillåter.

Vi håller tummarna för att det blir grönt ljus i maj. Efter det återkommer vi omedelbart med mer info om hur upplägget för sommaren kommer att bli.

Varma hälsningar från beachen i Åhus!