Mats G Jönsson tar ny roll inom Åhus Beach – Åhus Beach

Mats G Jönsson tar ny roll inom Åhus Beach

Mats G Jönsson, grundare av Åhus Beach AB, kommer från och med den 13 april att ta en ny roll i bolaget.
Mats lämnar över VD-rollen efter 25 år till hustrun Lotta Gall och ska framöver lägga större fokus på att utveckla nätverk och samarbeten med partners.
– Jag drabbades allvarligt av Covid för ett år sedan och jag är inte fullt återställd ännu. Den lösning vi haft i organisationen sedan dess kommer vi nu att permanenta, säger Mats G Jönsson.

För ganska exakt ett år sedan tvingades Åhus Beach för andra året i följd ta beslutet att ställa in arrangemanget. Covid-restriktionerna gjorde det omöjligt att genomföra Åhus Beachhandboll festival och Åhus Beachfotboll på evenemangsstranden i Åhus.
– Två dagar efter beslutet föll jag ihop hemma och fick föras akut till Centralsjukhuset i Kristianstad. Jag hade under en längre tid känt stor inre stress till följd av inställda evenemang de senaste två somrarna. Flera år av infekterade stridigheter kopplade till evenemangets infrastrukturfrågor har varit enormt jobbigt. När jag drabbades av Covid blev det droppen.
– Tyvärr är jag långt ifrån återställd och en del av min vardag är idag rehab träning för att förhoppningsvis bli fullt återställd, berättar Mats.

Hustrun Lotta Gall har arbetat i organisationen sedan 2008 och har under merparten av åren varit vice VD. Nu blir hon alltså VD och Mats kommer i stället jobba intensivt med att utveckla nätverk, förbundskontakter och partners till arrangemanget.
– Det är ju inga nya arbetsuppgifter för mig, men skillnaden är att jag nu frigörs från mängder av andra uppgifter som tar mycket energi. En sådan är den olösta strandskyddsfrågan för evenemangsstranden. I min nya roll får jag få en lugnare vardag och det är precis vad jag måste ge mig själv nu när jag rehabiliterar mig efter utbrändhet och postcovid-sjukdom.

Att Lotta tar VD-rollen ser Mats och styrelsen som den optimala lösningen. Hon har både erfarenheten och kunskapen som är nog så viktigt nu när arrangemanget ska återstarta.
– För mig känns den här lösningen perfekt. Lotta är på många sätt en klippa för arrangemanget och jag känner mig väldigt trygg med att hon håller i rodret fullt ut.


Lotta Gall tar sig an VD-rollen i Åhus Beach

Mats arbetar i dag halvtid. Orken är inte på topp. Han tränar målmedvetet för att komma tillbaka.
– Jag brinner för Åhus Beach och känner att jag mår bra av att jobba i den omfattning jag orkar. Efter två inställda somrar har vi en stor uppgift framför oss i år. Jag är oerhört taggad att få mer tid med våra partners och utveckla samarbeten och givetvis vara en del av Åhus Beach framtid, säger Mats och fortsätter:
– Det känns härligt att förberedelserna nu är i full gång inför sommaren evenemang. Framför allt blir jag glad över responsen från alla spelare, ledare och partners. Det finns ett sug att få delta i folkfesten på beachen.

FAKTA
Åhus Beach Fotboll äger rum 2-9 juli och Åhus Beachhandboll Festival 14-23 juli. Evenemangen hade 2019 ca 2 000 deltagande lag, 20 000 deltagare och 10 000-tals besökare. Åhus Beach genererade 175 miljoner kronor till regionen, vilket är 25% av Kristianstads kommuns totala turistomsättning. Sommaren 2022 firar Åhus Beach 25 år.

För kontakt
Mats G Jönsson
0708 989075
mats@ahusbeach.com