Åhussonen och investeraren Henrik Persson Ekdahl satsar för att få mötesplatsen Åhus att växa – Åhus Beach

Åhussonen och investeraren Henrik Persson Ekdahl satsar för att få mötesplatsen Åhus att växa

Miljardären Henrik Persson Ekdahl, med rötter i Åhus, går in som huvudsponsor i Åhus Beach.

Pappan jobbade på däckverkstaden och själv började han affärslivet tidigt med glassförsäljning på stranden. I somras återvände techmiljardären till sin barndomsort och såg tio tusentals människor engagerade i evenemangen på Åhus Beach. Efter turneringen tog han kontakt med Mats G Jönsson för att diskutera ett samarbete. Och nu är de överens.

I dag är Henrik Persson Ekdahl partner i Optimizer Invest – ett grundarfinansierat investmentbolag som främst investerar i unga techbolag. Tillsammans med sina partners har han även startat stiftelsen Optimizer Foundation, som bland annat investerar i företag som hjälper barn. Nu väljer Henrik även att på egen hand sponsra Åhus Beach.

”Jag blev mest fascinerad av mångfalden eller rättare sagt familjefesten. Det var otroligt häftigt att se så många människor samlas på en unik plats i lilla Åhus,” säger Henrik Persson Ekdahl. ”Även om jag bott utomlands under många år vet jag var jag kommer ifrån. Att stödja ett evenemang som betyder mycket för orten och som främjar sport och aktiviteter för barn ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker det är superhärligt att det finns personer som Mats som vågar satsa på små orter. Hela Kristianstad kommun gynnas av dessa evenemangen. Och det krävs eldsjälar, någon som kavlar upp skjortärmarna för att sådant här ska vara möjligt. Mats och hans team har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp evenemanget under flera år.”

”Det är en ära att Henrik vill investera i våra evenemang och i sin barndomsort, säger Mats G Jönsson, Grundare Åhus Beach. ”Vi ges större möjligheter att tillsammans med våra besökare skapa en större och bättre upplevelse för alla i sommar och i framtiden. Det finns en vision om långsiktigt samarbete och samtidigt brinner vi båda för att det ska finnas en mötesplats, präglad av glädje och gemenskap för alla, barn som äldre, i Åhus på sommaren, säger Mats.

”Framöver vill jag engagera mig i evenemang eller frågor som berör Åhus och Kristianstad kommun,” fortsätter Henrik. ”Åhus Beach är ett första steg i detta åtagande. Nästa etapp för evenemanget är att göra arenan större, proffsigare och mer levande. Jag är dessutom övertygad om att det finns stora internationella företag som vågar satsa här. Och växa, det vet jag att Mats vill.”

FAKTA

Åhus Beach AB
Det började som en liten cup i Åhus småbåtshamn. Idag är Åhus Beach AB är ett eventbolag som arrangerar flera olika evenemang. Åhus Beachhandboll Festival är en glädjefylld folkfest för alla och Sveriges mest kända och uppskattade sommarevenemang inom barn, ungdom och senior-handbollen. Åhus Beachfotboll är den största beachsoccerturneringen i Sverige och leder utvecklingen i kategorin beachsoccer för barn- och ungdomar.
Deltagare: 23 000
Besökare: 120 000
Gästnätter: 40 000
Turistomsättning: 150 miljoner

Henrik Persson Ekdahl
Vem: serieentreprenör från Åhus, en av få skånska techmiljardärer
Ålder: 38 år
Familj: Fru och tre barn
Bor: i södra Spanien
Gör: partner i Optimizer Invest – ett grundarfinansierat investmentbolag som på tidigt stadium går in och utvecklar techbolag och hjälper entreprenörer med att nå sin fulla potential med lönsam tillväxt. Henrik har även tillsammans med sina partners startat en stiftelse för socialt entreprenörskap – Optimizer Foundation.

Se intervju med Henrik från i somras här!

För pressfrågor:
mats@ahusbeach.com
0708989075