Åhus Beach ska växa ytterligare – väljer Mediaspjuth som partner – Åhus Beach

Åhus Beach ska växa ytterligare – väljer Mediaspjuth som partner

PR- och kommunikationsbyrån Mediaspjuth i Jönköping har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med Åhus Beach. Avtalet innebär att Mediaspjuth ska utveckla PR-arbetet för Åhus Beach, som är ett av Sveriges största idrottsevent och som i år genererade 150 miljoner kronor i turistekonomiska effekter.

 

– Vi har valt Mediaspjuth som partner därför att de är duktiga på PR. Vi har sett vad de gjort för exempelvis Vätternrundan, Team Sportia och olika Elmia-mässor, säger Mats G Jönsson, grundare och VD för Åhus Beach, företaget som äger de tre eventen Åhus Beachhandboll Festival, Åhus Beach Fotboll och Åhus Beach Live.

Bengt Spjuth är vd på Mediaspjuth och han är både stolt och glad över att Åhus Beach valde Mediaspjuth framför många andra stora aktörer på marknaden.

– Åhus Beach har gjort en resa som är unik och för oss är det självklart enormt utvecklande att få jobba med ytterligare ett stort och framgångsrikt projekt.Uppdraget innebär att vi blir strategisk kommunikationspartner för hela Åhus Beach, med huvudfokus på att få Åhus Beach Fotboll att växa, säger Bengt Spjuth.

Åhus Beach har sedan starten 1997 haft en imponerande tillväxt. Åhus Beachhandboll Festival är i dag störst i Europa och Åhus Beach Fotboll har på bara tre år blivit den ledande turneringen i Norden.

Under de intensiva sommarveckorna i Åhus besöks arrangemangen av mer än 100 000 människor och för bygdens näringsliv är den en motor. De turistekonomiska effekterna var i år 150 miljoner kronor.

 

– Jag har samarbetat tidigare med Mediaspjuth och vet vilket kunnande företaget besitter. De har en hunger att alltid hitta nya, smarta idéer och de får saker gjorda. Det är precis en sådan partner vi behöver, säger Mats Jönsson.

För mer information, kontakta gärna:

Bengt Spjuth, 0708-17 48 88 • bengt@mediaspjuth.se

Mats G Jönsson 0708-98 90 75 • mats@ahusbeach.com