Åhus Beach satsar rejält 2019 – Åhus Beach

Åhus Beach satsar rejält 2019

Passionen smittade av sig under tisdagsmorgonen då sommarens nyheter presenterades för över 100 samarbetspartners på plats för frukostmöte i Åhus Absoluts lokaler.

Och nyheterna för Åhus Beach 2019 är många.

Sparbanken Skåne kommer vara Huvudsponsor i tre år till, Kristianstad Kommun lovar att satsa mer på infrastrukturen kring evenemangsstranden.

Dessutom kommer vi samarbeta med Köpenhamn Handboll för att få hit danska ungdomslag till Åhus Beachhandboll i juli.

– Vi skapade tusentals nya minnen för livet i somras. Och det är tack vare våra partners. De står för 40% av vår omsättning, säger vår VD Mats G Jönsson.

– Över 300 ungdomar är anställda hos oss under sommaren. Vi har 3 miljoner i utbetalda löner bara till sommarjobbare. Dessutom bygger vi upp en hel temporär stad på en strand. Utan våra partners och kommunens stöd är det vi gör varje sommar omöjligt att förverkliga, fortsätter Mats.

Under alla Åhus Beach evenemang 2018 skapades tusentals nya minnen för livet!

– Åhus Beach Fotboll och Åhus Beachhandboll är otroligt viktiga turneringar för kommunen, säger kommundirektör Christel Jönsson, och lovade att infrastrukturen runt evenemangsstranden ska vara klart senast den sista april.

– Det är viktigt att infrastrukturen är klar och fungerar när våra turneringar sätter igång, särskilt viktigt är det att det finns tillräckligt med parkeringar för cyklar & bilar för våra besökare, säger Mats.

Tusentals cyklar utanför huvudentrén 2018.
Över 100 samarbetspartners samlade för frukostmöte i Åhus Absoluts lokaler.

Fler nyheter för sommaren

ÅHUS BEACHFOTBOLL
2018 deltog 400 lag i Åhus Beachfotboll från 90 föreningar. Till sommaren hoppas vi locka 550 lag och fortsätta att leda utvecklingen för beachsoccer i Sverige för barn och ungdomar.

Christian Folin är ny tävlingsansvarig och redan nu har vi 100 lag anmälda till årets turnering. Om ni är ett barn & ungdomslag är ett tips att passa på att kamma hem 400 kr rabatt på anmälningsavgiften. Detta gör ni om ni anmäler laget innan 1 mars.

ÅHUS BEACHHANDBOLL
Över 140 föreningar samlades på Åhus Beachhandboll 2018, 1409 lag spelade i sanden och närmare 18 000 deltog. Totalt uppmättes 130 000 besök under hela festivalen.

– Det är fantastiskt, 2018 befäste vi verkligen vår position som ett av Sveriges mest uppskattade sommarevenemang. Solen sken på oss alla dagar förutom 18 juli då 100 mm skyfall översvämmade stranden. Men stranden var full av glädje ändå!

18 juli regnade 100 mm på stranden och orsakade översvämning på vissa delar av området.

Redan nu har vi över 750 lag anmälda och vi kommer även att spela på alla banor längre in på kvällen enligt önskemål från föreningarna.

Slutspel och finalspel upp till elva år upphör på grund av SHF’s nya regler men vi kommer ge barnen fler matcher och fler roliga aktiviteter att samlas kring.

Musikeventet Åhus Beach Live kommer äga rum under hela Åhus Beachhandboll Festival. En scen kommer integreras på centercourten och underhållning kommer ske samtliga kvällar.

Åhus Beach Live kommer integreras på centercourten under Åhus Beachhandboll 12-22 juli.

Henrik Persson Ekdahl har redan bokat fredagen den 19 juli. Och Sparbanken Skåne har bokat måndagen den 15 juli. Vi kommer presentera programmet under våren och vi lovar att det kommer bli något alldeles extra!

– Vi vill skapa mervärde och minnen för livet för våra besökare, när det gäller deltagare som våra samarbetspartners anställda med familjer, avslutar Mats.

Årets speldatum
Åhus Beach Fotboll: 29 juni–5 juli.
Åhus Beachhandboll: 12 juli–21 juli.
Åhus Beach Live: 12–21 juli.
Handbollsfiesta: 22–23 juli.