Åhus Beach Memory Games – en plats för alla minnen vi skapat tillsammans! – Åhus Beach

Åhus Beach Memory Games – en plats för alla minnen vi skapat tillsammans!

Nu på torsdag 9 juli skulle det stora folkliga evenemanget Åhus Beachhandboll Festival startat och pågått tills nästa lördag 18 juli. På grund av pandemin blir det ingen handbollsfest på evenemangsstranden i Åhus. Istället gör Åhus Beach nu ett stort digitalt event, Åhus Beach Memory Games, för alla som skulle till Åhus i sommar.

Mimi Gall är marknadsansvarig på Åhus Beach och har tillsammans med sina kollegor dykt ner i arkiven och tagit fram material till den nya appen.

– Vi hoppas att många av våra deltagare och besökare kan uppskatta vårt arbete med appen. Nu har vi en chans att stanna upp, titta tillbaka på alla fantastiska minnen som vi skapat tillsammans i Åhus.

Vi på Åhus Beach har ihop med Gameday, som också lanserat svenska handbollslandslagets app, tagit fram Åhus Beach Official som bygger på det senaste nyhetsstoffet från beachprofilerna, evenemangets historia och alla minnen för livet.

I appen har du möjlighet att kunna se gamla finaler och bilder ur vår historia från starten 1997. Från 2013 tills idag har vi alla finalerna inspelade vilket vi fram till den 18 juli kommer att publicera i appen.


– Vi har väldigt mycket material så möjligheten är stor att många kommer att vara med på bild eller film. Åhus Beach har ju också varje sommar varit samlingspunkten för våra elitlag och många landslagsspelare har vuxit fram på beachhandbollsplanerna som Hanna Blomstrand, Bella Gulldén och Jim Gottfridsson,
som man också kommer kunna följa i appen, säger Mimi Gall.

Tillsammans med Sparbanken Skåne har vi skapat Föreningskampen där man kan vinna 10 gratis startavgifter till sin förening nästa sommar. Flest registreringar i appen vinner. Vi lottar även ut 4 slumpmässiga platser så att alla föreningar har en chans att vinna. Dessutom kommer man kunna testa sina handbollskunskaper i våra quiz och vinna fina priser som Airpods, fria startavgifter och mycket annat.

Appen är en del i vårt överlevnadsarbete så vi hoppas att många vill stötta framtidens turneringar genom att bli en Åhus Beach Hero, antingen genom swish eller genom att köpa en t-shirt.

När vi tvingades ställa in både Åhus Beachfotboll och Åhus Beachhandboll Festival i maj hade vi två huvudfrågor, berättar Mats G Jönsson, VD och grundare av Åhus Beach. Hur överlever vi 2020 och hur ska vi klara starta upp 2021 års evenemang? På oerhört kort tid ställde vi om och presenterade idén om ett digitalt event för våra partners. Vi fick ett sjuttiotal företag med oss på tåget vilket vi är oerhört tacksamma för. Tack vare detta ser nu världen lite ljusare ut för Åhus Beach, avslutar Mats.

Lokalt kommer vi vara på plats på ICA Kvantum i Åhus 9-18 juli ihop med våra livsmedelspartners och ha en aktivitetsyta inne i butiken med olika beach-erbjudande varje dag. Vår nya maskot Pål the Ål kommer även medverka på ett hörn!

Vi har byggt upp några banor på evenemangsstranden tillsammans med Kristianstads Kommun för spontanidrotten som står uppe hela sommaren. Vi har redan sett många barn och ungdomar spela tillsammans vilket värmer våra hjärtan.

Alla som är engagerade i Åhus Beach vet hur viktigt evenemanget är för våra barn och ungdomar.
För många är det ingen sommar utan Åhus och vi hoppas hålla minnet av denna viktiga samlingspunkt vid liv även i sommar för alla våra deltagare, besökare, funktionärer och samarbetspartners.

Åhus Beach bidrar med ca 20 % av den totala turistomsättningen i hela Kristianstad Kommun.
Hundratals ungdomar har sommarjobb på evenemanget och det lokala föreningslivet som t.ex Åhus Handboll, Åhus IF, Kristianstad DFF, Kristianstad Handboll och IFK Kristianstad hjälper varje år till som volontärer för att stärka klubbkassan ekonomiskt. Flera föreningar hyr också ut sina klubbstugor till gästande föreningar och flera Åhusbor hyr ut sina hus varje sommar. Effekten av ett inställt Åhus Beach är stor för många.

Året 2020 blev inte som vi tänkt oss men nu firar vi alla våra fantastiska minnen som vi har haft möjligheten att uppleva tillsammans i appen Åhus Beach Official. Vi hoppas se dig och alla våra vänner där!

Ladda ner på Google Play!
Ladda ner på App Store!

Tack till alla våra partners som möjliggjort Åhus Beach Memory Games.

För kontakt

Mats G Jönsson
VD/Grundare
Åhus Beach
0708 989075
mats@ahusbeach.com