Åhus Beach 2021 kan inte genomföras – Åhus Beach

Åhus Beach 2021 kan inte genomföras

Efter regeringens uttalande den 12 maj tvingas ledningen i Åhus Beach till att ställa in sommarens turneringar. Evenemangen går inte att genomföras på grund av rådande prognoser från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Skåne. Åhus Beachhandboll Festival skulle spelats 15-24 juli och Åhus Beachfotboll 5-10 juli.
– Det är med sorg i hjärtat vi måste meddela att samtliga våra evenemang tvingas att ställa in ännu en sommar, säger Åhus Beach grundare och VD Mats G Jönsson.

På grund av den fortsatta pandemin kommer årets upplaga av Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beachfotboll inte kunna genomföras. Vi har in i det sista vridit och vänt på olika möjligheter för hur vi skulle kunna anordna sommarens evenemang. I samråd med Smittskydd Skåne och Folkhälsomyndigheten tvingas vi nu ställa in evenemangen.

Lättnaderna som presenterades av regeringen den 12 maj är att sport och idrottstävlingar fr.o.m den 1 juni får ha 150 deltagare samt att utomhusarrangemang utan sittplats får inneha 100 personer. Ett normalt år lockar våra evenemang 2 000 lag med över 20 000 deltagare och årligen samlas mer än 250 föreningar och 10 000-tals besökare under Åhus Beach veckorna. Dessutom sommarjobbar 100-tals ungdomar och föreningsmänniskor för att göra evenemangen till minnen för livet. Då vi bedömer det som osannolikt att Folkhälsomyndigheter och regeringen kommer ändra rekommendationerna inom den närmaste tiden ser vi inget annat val än att ställa in 2021 års evenemang.

Vi har känt ett stort tryck från föreningar, deltagare, föräldrar och samhället om att hålla ut och vänta in pandemins utveckling då Åhus Beach är ett viktigt evenemang för idrottsrörelsen. Vi höll oss optimistiska in i det sista och hoppades att vi kunde arrangera någon form av beacharrangemang i en mindre skala än normalt och därmed skapa något positivt för alla barn och ungdomar som inte fått spela matcher och cuper på över ett år, säger Mats G Jönsson. Men det är omöjligt att genomföra en turnering, även i mindre skala, med rådande rekommendationer. Vi får inte heller polistillstånd att arrangera.

Åhus Beach har precis som många andra tagit del av oroväckande rapporter från Generation Pep och våra idrottsförbund om att ungas fysiska hälsa har minskat rejält under pandemin. Åhus Beach ser det som sitt samhällsansvar att ta en aktiv roll i att stötta idrottsrörelsen till att komma på fötterna igen. Vi ser vikten av att Åhus Beach åter igen blir en stor samlingsplats för samhället och idrottsrörelsen sommaren 2022.

Åhus Beach firar 25 år nästa sommar och vårt mål att genomföra det bästa Åhus Beach evenemangen någonsin och bli ett stort minne för livet. Åhus Beachhandboll Festival kommer 2022 att genomföras 14-23 juli och Åhus Beachfotboll 1-9 juli.

Åhus Beach har med anledning av pandemin inte tagit emot några betalningar inför turneringarna 2021 från föreningar och lag. För er som anmält sig med rabattkod 2021 gäller givetvis denna rabattkod även till 2022. Vi återkommer med mer information till alla lag längre fram.

I sommar tvingas vi ställa om till ett digitalt evenemang igen och vi hoppas träffa er alla i vår app Åhus Beach Official. Här kommer vi dela inspiration för hur vi kan engagera våra barn och ungdomar under pandemin samt arrangera roliga spel och tävlingar. Detta sker 5-24 juli då evenemangen 2021 skulle ägt rum på stranden i Åhus. Appen arrangerar vi tillsammans med våra partners för att klara oss ekonomiskt trots inställda arrangemang 2020 och 2021. Tack vare detta hoppas vi stå någorlunda starka i höst då arbetet med den stora återuppbyggnaden och planeringen för 25-årsjubileet av Åhus Beach startar igen.

På evenemangsstranden i sommar kommer vi att sätta upp beachfotbolls- och beachhandbollsbanor i Åhus för att främja förenings och spontanidrotten för alla barn och ungdomar. Det kommer även sättas upp beachvolleyboll-banor och alla dessa projekt kommer göras i samråd med Kristianstad Kommun.

Vänner, håll ut så ses vi sommaren 2022!

Styrelsen & hela Åhus Beach-familjen

Kontaktperson på Åhus Beach
Mats G Jönsson
VD/Grundare
0708-98 90 75
mats@ahusbeach.com