Åhus Beach – Åhus Beach

Åhus Beach <3 Föreningslivet = Sant

Tack vare Åhus Beach blir alla stora vinnare. Då pratar vi inte bara på spelbanorna. Våra evenemang får människor, föreningar och regionen att växa på alla plan.

Vi har världens vackraste spelplats till vårt förfogande, engagerade föreningar, ett näringsliv och invånare som ser värdet i att ge alla besökare fantastiska upplevelser. Från funktionärer och de som hyr ut boende till domare och samarbetspartners. För tusentals människor är Åhus Beach en plats för stor glädje och gemenskap varje sommar.

Vi ger tillbaka till Föreningslivet
Varje sommar samlas landets handbolls & fotbollsföreningar i Åhus för gemenskap, ha kul tillsammans och spela boll i sanden. Det är just tillsammans som familj, supporters och lagkamrater skapar minnen för livet och vi är så glada att vara platsen för alla skratt och härliga upplevelser. Särskilt eftersom det är så viktigt för oss att föreningslivet i Sverige mår bra.

Under våra evenemang ger vi dessutom föreningar möjlighet att tjäna pengar genom att hjälpa oss med olika slags arbetsuppgifter. Under 2019 bidrog vi med över en halv miljon kronor till föreningslivet i vår närregion och vi ser gärna att den största delen av pengarna går till barn- och ungdomsutveckling i respektive förening. Vi känner stor stolthet över att vi har möjlighet att ge tillbaka till det lokala föreningslivet på det här viset varje sommar.

Vår parkeringsservice är en av de arbetsuppgifter som föreningar bidrar till stor hjälp för oss alla. Det innebär att om du väljer några av Åhus Beach parkeringar hjälper du lokalt föreningsliv.

Totalt samlas 220 av Sveriges föreningar på Åhus Beach varje sommar.
Lagtältsbyn inne på området är föreningslivets samlingspunkt.
Åhus Beach <3 alla domare

– Alla i teamet är oerhört stolta över att vi kan ge tillbaka så mycket till föreningslivet, säger grundare & VD Mats G Jönsson. Jag har dessutom personligen rötterna i föreningslivet och vet hur viktigt det är att samla föreningen och hitta sätt att hjälpa föreningen ekonomiskt så att barnen kan åka på fler cuper och ha roligt tillsammans. Så kan vi som föräldrar och ledare skapa fler minnen för livet för våra barn, avslutar Mats G Jönsson.

Minnen för livet <3

Turistnäringen gynnas
Våra 195 000 besökare genererar över 180 miljoner kronor till turistomsättningen vilket motsvarar 22 procent av hela Kristianstads kommun. Totalt bokas fler än 50 000 gästnätter i Åhus med omnejd i relation till våra evenemang och den årliga vinsten för Kristianstads kommun ligger på 20 miljoner kronor.

Tusentals människor berörs och gynnas av våra evenemang varje sommar och vår vision är att regionen och alla som besöker oss fortsätter växa och må bra år efter år.

Vi vill ge ett särskilt stort tack till nedan samarbetsföreningar som hjälpte oss på stranden i somras!

Åhus Vindsurfing
Kristianstad DFF
Kristianstad FC
Kristianstad Handboll
Åhus IF
Sölvesborgs Basebollclub
Asarums IF Karlshamn
IFK Kristianstad
Åhus Tennisklubb
Vinslövs HK
Kristianstad HDK
Kristianstad Badmintonklubb

Tillsammans skapar vi minnen för livet!

Vill din förening jobba på Åhus Beach och tjäna pengar till klubbkassan?
Hör av dig till patricia@ahusbeach.com