Swedish Beach Tour till Åhus Beach 2024 – Åhus Beach

Swedish Beach Tour till Åhus Beach 2024

Den svenska beachvolleybolleliten kommer att samlas för en spektakulär sommar på Åhus Beachfotboll 2024. Som en av höjdpunkterna på den nationella turnén kommer Swedish Beach Tour att göra ett av sina spelstopp i Åhus.

Samtidigt som fotbollslagen spelar beachsoccer på Åhus Beachfotboll i sommar kommer turneringen även att vara värd för en oförglömlig etapp av Swedish Beach Tour. Touren kommer att locka de bästa beachvolleybollspelarna till Åhus den 3-4 juli 2024.

Swedish Beach Tour är Sveriges nationella beachvolleytour och har satt sitt avtryck över hela landet. Med spelstopp i olika sommarstäder har turnén blivit en plattform för att främja och utveckla beachvolleyboll i Sverige. Årets turné kommer att kulminera i en oförglömlig upplevelse på Åhus Beachfotboll, där lag från hela landet kommer att deltävla om äran att bli Swedish Beach Tour-mästare 2024.

Lotta Gall, VD på Åhus Beach meddelar:

– Det är med stor glädje vi välkomnar Swedish Beach Tour till vårt älskade evenemang i sommar. Vi har under många år strävat efter att utveckla vår fotbollsturnering, och varje år har den vuxit till en större och härligare folkfest. Förra året nådde vi en milstolpe när vi slog stort besöksrekord med över 10 000 besökare på en enda dag. Det var en fantastisk upplevelse och bevis på den passion och entusiasm som vårt evenemang har genererat bland både lokala invånare och besökare från andra delar av landet.

– Genom att välkomna Swedish Beach Tour till Åhus Beachfotboll är vi övertygade om att detta kommer att bli en ännu bättre folkfest. Swedish Beach Tour har etablerat sig som Sveriges nationella beachvolleytour och lockar de mest talangfulla spelarna från hela landet. Deras närvaro kommer att addera en ny dimension till vår redan blomstrande evenemangstradition, fortsätter Lotta Gall.

Pehr Palm, Planeringsstrateg på Kristianstad Kommun fyller på:

– Vi är mycket stolta över att Svenska volleybollförbundet väljer evenemangsstranden i Åhus för genomförandet av Swedish Beach Tour.

Om Swedish Beach Tour:

SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren

Besök volleyboll.se för att lära dig mer om turnén och dess kommande evenemang.