Strand- och sommarlängtan i Tomelilla – Åhus Beach

Strand- och sommarlängtan i Tomelilla

Tjejerna i Tomelilla IF:s F15-lag trivs på sanden i Åhus.
När Åhus Beachfotboll drar i gång till sommaren är det blåvitrandiga gänget från Österlen på plats för andra gången.
– Inte bara för fotbollen utan även för allt som händer runt omkring, säger Christer Kristensson, en av lagets tre tränare.

Sommarens fotbollsfest på stranden i Åhus blir den femte i ordningen. Tomelillas F15-tjejer ska göra sin andra turnering, sanddebuten klarade de av förra året. Anledningen att de kommer tillbaka? Det är hur kul som helst!
– Åhus Beachfotboll är intensivt på ett roligt sätt, både på och utanför fotbollsplanen. En riktigt kul happening, säger Christer.

 

”Anledningen att de kommer tillbaka? Det är hur kul som helst!”

 

Christer Kristensson leder laget tillsammans med Daniel Nyberg och Richard Löfgren. Några nya spelare har kommit in under årens lopp, men i stort sett är det samma gäng som har hållit ihop sedan 7–8-årsåldern.
– Det är 17–18 tjejer i laget, ett härligt kompisgäng, så vi åker till Åhus med två lag så att alla ska få speltid. Det är väldigt viktigt för oss. En annan målsättning i laget är utveckling, både hur laget kan förbättra spelet och hur tjejerna utvecklar sig som fotbollsspelare.
– Vi är ett mittenlag i seriespelet och är nöjda med det. Vårt fokus ligger inte på placeringen utan att tjejerna tycker att det är kul med fotboll och att vi har roligt tillsammans.

 

”- Det är 17–18 tjejer i laget, ett härligt kompisgäng, så vi åker till Åhus med två lag så att alla ska få speltid.”

 

Förra året anmälde sig laget sent och därmed hittades inga övernattningsplatser. I år var Tomelilla IF:s F15-gäng först ut av alla anmälda flicklag och stugor är bokade på Åhus Camping.
Den här gången ska laget känna på en härlig cupkänsla på riktigt – förhoppningsvis med många supportrar på plats runt fotbollsplanen.
– Det kommer att bli roliga dagar av både fotboll och gemensamma aktiviteter. Förra året hade vi ju tur med vädret också, så vi får hoppas att den trenden håller i sig även i sommar.

 

” – Vårt fokus ligger inte på placeringen utan att tjejerna tycker att det är kul med fotboll och att vi har roligt tillsammans.”

 

Att spela fotboll på sand är långt ifrån samma sak som att spela på gräs. Något som även gänget från Tomelilla märkte av.
– Det tog några matcher innan tjejerna vande sig, men det gick bättre och bättre ju fler matcher vi spelade.

Tomelilla ligger ju en bit från havet. Blir det någon sandträning innan årets Åhus Beachfotboll?
– Förra året laddade vi med några träningspass på Borrby strand, grillade och hade det roligt, och det kommer vi att göra även inför det här året. Nu vet ju tjejerna mer vad som väntar dem i Åhus och kan träna på detta.

Tomelilla IF
Bildad: 1917.
Verksamhet: Fotboll och handboll.
Antal fotbollslag: A- och B-lag, herr, damlag, Fotboll För Alla och tio ungdomslag.
Hemmaplan: Tomelilla IP.