Sommarens första beachfotbollsdag är till ända i Åhus – Åhus Beach

Sommarens första beachfotbollsdag är till ända i Åhus

De första slutsegrarna korades i motionsklasserna – där det blev hemmaseger i ordets rätta bemärkelse.

Av 29 anmälda lag i herrarnas motionsklass utgjordes ”Eelcoast” det mest lokala. Så¨gott som hela laget hade någon form av anknytning till Åhus Beach Crew – eller så ingick de i den personalstyrka som arbetat med att bygga upp hela området.

I finalen mot ”Hjältar som tältar” small det ordentligt i närkamperna, det utdelades ett och annat rött kort och med dryga minuten kvar kunde Adam Persson vinkla in 3-2, som i slutsekunderna blev 4-2 för Eelcoast.
Aron Baron, sponsorn bakom laget, var nöjd med sin taktiska disposition genom turneringen.

– Jag lät laget vara och satte mig på bänken först lagom till finalen. Förmodligen var det helt avgörande, sa han med ett nöjt flin.

En av de viktigaste pjäserna i laget var annars Axel Jidorf.
Han är inne på sitt fjärde år i Åhus Beach-crewet och såg ut att trivas i sanden som en myra på en tappad sockerbit. Han var överallt hela tiden.

– I år är jag driftservicemanager och banansvarig på området.
– Jag har slutat med både fotboll och handboll, men bara för att man slutat med klubblagsifrott betyder det inte att man inte kan spela på beachen i Åhus. I fotboll har jag bland annat vunnit Eskilscupen (Sveriges näst största fotbollsturnering efter Gothia Cup) med Kristianstads FF.

– Detta är höjdpunkten på sommaren. Vi anmälde ett lag sent i år och det var tur att vi fick tummarna loss – för vilken dag vi har haft!

Sammanfatta den?
– Inledningsvis hade vi inga större förväntningar, men vid är ett gäng gamla idrottare hela högen så ju längre in på dagen vi kom och sedan kom fram till slutspel; ja, då tog vinnarskallarna över.

Finalen var het?
– Ja, båda lagen hade bra koll på varandra. Gruff blandades med riktigt fotbollsgodis.
Vad är viktigast på beachen? Tjejer eller spela fotboll?
– Kombinationen, svarar Jidorf blixtsnabbt.

Dammotionsklassen blev en tight och spännande match där till slut Hässleholmsbaserade ”Bolltrollarna” kunde bättra på en rejäl solbränna med en glimrande guldmedalj.
I finalen besegrades Lorita Rask med 1-0 och det var spännande ända in i slutet.

Under söndagen fortsätter fotbollsfesten och det publika flaggskeppet är Fotboll För Alla – ett speciellt kapitel med fotbollshjältar som inspirerar och sprider massor av glädje.

En sista uppmaning:
Drick mycket vatten och respektera varandra i med- och motgång.

Se alla bilder här!