Samverkan med lokala fotbollsaktörer – Åhus Beach

Samverkan med lokala fotbollsaktörer

Det goda samarbetet mellan Åhus Beachfotboll och fotbollsföreningarna Kristianstads DFF och Kristianstads FC fortsätter även under 2016 där parterna fortsätter att stötta och bidra till utvecklingen av varandras verksamheter.

Fotbollsälskare kommer få njuta av fotbollsgodis på stranden den 3 juli när spelare från Kristianstads FC spelar en intern uppvisningsmatch. Barn och ungdomar är välkomna att träffa spelarna från Kristianstads FC efter matchen för autografskrivning. Besökarna kommer även att få träffa spelare och ledare från Kristianstads DFF nere på stranden under hela beachfotbollsveckan 2-9 juli. Den 7 juli arrangeras KDFF-dagen på Åhus Beachfotboll där alla besökare är välkomna att träffa spelare och ledare samt delta i aktiviteter.

För barn- och ungdomsfotbollen

”Vi från Åhus Beachfotboll är väldigt glada över det fortsatta samarbetet med Kristianstads DFF och Kristianstads FC. Att få hjälpa till genom att skapa arbetsmöjligheter åt föreningarna under Åhus Beachfotboll och stötta deras satsningar i barn- och ungdomsfotboll är något som går i linje med vår vision och eventidé”, säger Johan Nyberg, tävlingsansvarig Åhus Beachfotboll.

Över 250 lag redan anmälda

Samtidigt löser de båda föreningarna en viktig funktion hos oss under Åhus Beachfotboll och vi är mycket glada över vi kan gynna samt utveckla varandras verksamheter. 250 lag har redan anmält sig till turneringen, vilket är 50% av vad vi beräknar kommer delta i sommar. Det är ett storslaget rekord i jämförelse med samma tidpunkt förra året och visar på att vi levererade en bra turnering under vårt första år som arrangör av Åhus Beachfotboll.

KDFF bemannar med bollflickor

”I KDFF såg vi många möjligheter när vi fick frågan och antog utmaningen att bemanna med bollflickor och personal i sekretariaten på den här inspirerande turneringen. Vi från KDFF sida är både glada och tacksamma för att få den här möjligheten i ett utvecklande och intressant samarbete med Åhus Beachfotboll, säger Tina Hedberg, Klubbchef i Kristianstads DFF.

”Det är en fantastisk arena och miljö för fotbollsälskare som vill få lite extra krydda i en annorlunda spelform. Inte minst är det även fina förutsättningar för att nätverka, bygga nya relationer, utbyta erfarenheter och har roligt tillsammans med fotbollen i fokus. Vi ser fram mot årets turnering där vi också fått erbjudandet av arrangören att genomföra KDFF-dagen. Vi kommer bjuda på roliga aktiviteter och någonting utöver det vanliga, så lägg den 7/7 på minnet, den dagen vill du inte missa!”

KFC, sol, bad och fotboll

KFC:s Jonas Nilsson säger: ”Vi från Kristianstad FC är glada över att vi kan fortsätta vårt samarbete med Åhus Beachfotboll. Det innebär att föreningen nu är verksam inom fotbollens alla grenar – fotboll, futsal och beachfotboll. Vi är dessutom med och arrangerar och engagerar oss i cuper i alla tre discipliner – ungdomscupen utomhus 1614 Cup Kristianstad under Kristi Himmelsfärdshelgen, Åhus Beachfotboll under sommaren och Kristianstad Arena Cup i futsal på vintern. Åhus Beachfotboll är en viktig inkomst för föreningen och en turnering i Åhus på sommaren känns helt rätt. Sol, bad och fotboll – bättre kan det ju knappast bli!”.

För alla fotbollsälskare

”Tillsammans med Kristianstads DFF och Kristianstads FC vill vi fortsätta att utveckla fotboll på stranden, leverera en mycket bra turnering och en fantastisk spelupplevelse för alla fotbollsälskare.”, avslutar Åhus Beach Fotbolls tävlingsansvariga Johan Nyberg.

 

1614_22_vit_fri

KDFF_Logo_160